avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa primeasca salariu pentru serviciile acestuia?

exact ce intreaba titlul
Va multumesc B-)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:06, 12 Februarie 2012
da. legea 230/2007
Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie,asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari sau care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplică în mod corespunzător prevederile art.21 alin.(2) şi art.22 din prezenta lege.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de muncă, conform celor stabilite prin negociere directă.
(3) Candidaţii pentru funcţia de administrator de imobile trebuie să prezinte comitetului executiv al asociaţiei de proprietari documentele solicitate, garanţiile profesionale şi materiale prevăzute de lege şi trebuie să nu fi suferit nici o condamnare.
(4) Comitetul executiv adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizaţiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă, precum şi asupra valorii şi a modalităţilor de contractare, în cazul în care administrarea clădirii este asigurată de persoane juridice, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli adoptat de adunarea generală a proprietarilor.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Conform art 35 (1) din l nr 230/2007 asociatia de proprietari poate angaja administrator de imobil
-persoana fizica cu incheiere CIM ;
-persoana juridica cu incheiere contract de administrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocky rocky Buna ziua, casierul intr-o asociatie de proprietari este remunerat? Doar casier, nu cumulare casier si administrator. Multumesc (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Cat cum calculez salariul si ce tip de contract e obligatoriu? Nivea Nivea Buna ziua Sunt presedinta unei asociatii de propriietari de vreo cativa ani si administrator in alta asociatie,Pana acum am facut totul gratis fara salariu ... (vezi toată discuția)