avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendarea executarii unei hotarari ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendarea executarii unei hotarari ?

Intr-un proces comercial dintre 2 entitati juridice, A si B - se da in prima instanta o hotarare de plata sumelor datorate de x lei.
Entitatea A face recurs.
In citatia de recurs scrie si daca vrea sa solicite suspendarea executarii sa depuna cerere in scris, motivata-n fapt si-n drept.
Intrebare:
Executarea hotararii in prima instanta nu este amanata prin recurs ?
Oricum lui A nu i-a venit nici o instiintare de executare pe baza hotararii primei instante.

Ps. Recursul e pe 15 acum ... Totusi A vrea sa amane putin.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:30, 12 Februarie 2012
O executare silita se poate suspenda in baza unei cereri de suspendare, care, pe langa taxa de timbru, se va mai plati o cautiune de 10% din valoarea ce trebuie executata.
Altfel, chiar daca se depune recurs sau cerere de suspendare, daca nu se plateste cautiunea de 10% executarea merge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune ordonanta presedintiala ciprianiustinian ciprianiustinian BUNA SEARA, AM PIERDUT UN PROCES, PRIN CARE AM FOST OBLIGAT LA PLATA UNEI SUMEI. Hotararile date in prima instanta sunt executorii de drept. Partea adversa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru sau cautiune olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Am formulat o contestatie la executare (temei legal:remiterea de datorie) cerand si suspendarea executarii silite. Am fost citat cu obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Plata taxa cautiune Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. As vrea sa ma lamuriti si pe mine de ce in Citatia sosita astazi pentru termenul de Contestatie la executare si suspendare mi se spune ca pana la ... (vezi toată discuția)