avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită TERMEN DE EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

TERMEN DE EXECUTARE SILITA

Buna seara, Am o intrebare. Am depus la cabinetul unui executor judecatoresc o cerere de infintare a unei popriri pe salariul debitorului. In cat timp este legiferat sa se comunice debitorului infintarea popririi. Este un timp de comunicare ?, este legiferat ? este normal ca comunicarea sa se trimita debitorului dupa 54 de zile? Ex. Pe 1 Septembrie depunere cerere si pe 24 Octombrie expediere catre debitor. Nu cumva este o manareala? Multumesc. Mosu Campan.
Cel mai recent răspuns: Mosu Campan , utilizator 17:57, 6 Noiembrie 2008
Daca nu ati indicat unde lucreaza debitorul, executorul a fost nevoit sa afle locul de munca, sa ceara relatii de la institutiile abilitate si sa astepte raspunsul. Art.387 indice 4 din codul de procedura civila nu prevede un termen legal pentru trimiterea somatiei raportat la data depunerii cererii de executare.
Imi pare rau, am indicat absolut totul. Adresa de domiciliu, sdresa serviciu, functie, etc. Nu mai conteaza, in final a trimes dar foarte greu. Multumesc. Mosu Campan.
I-ati platit onorariul solicitat? Ati incheiat contract pentru executare? Ati pute sa faceti o sesizare la Camera executorilor judecatoresti. Legea lor speciala precizeaza ca creditorul trebuie sa "insiste" pentru executare, insa modul cum a procedat cu dvs mi se pare lipsa de profesionalism.
Buna ziua. Nu stiu ce sa zic. Cum sa insist ? Nu mi-a spus nimeni. Am achitat onorariul caci cred ca debitul se prescria peste cateva zile. Am crezut ca nu este cazul sa ma duc la debitor sa vad daca a fost notificat si dupa aceea sa ma intorc la notar si sa il "pisez" sa trimita actele. Poate nu inteleg eu. Este posibil, sunt un bosorog de 67 de ani si nu inteleg noua democratie romaneasca. Ce trebuia sa fac sa ma duc in fiecare zi la executor si sa caut prin acte daca a trimes ce trebuia. Bravos Lege a executorilor judecatoresti din Romania. Lipsa de profesionalism nu se pedepseste. Un ing. daca greseste un pod sau o casa il baga la puscarie, un jurist daca greseste, ori este lipsa de profesionalism ori este gresala materiala. Multumesc Mosu Campan. .
Din modul cum ati raspuns reiese ca aveti ceva cu mine. Eu v-am respectat si am incercat doar sa va ajut. Debitul nu se prescrie daca in 3 ani, ati facut un act de executare, acest termen se reia. Eu v-am spus ca aveti posibilitatea sa faceti sesizari la Camera executorilor care este forul lor superior. Daca in termen de 6 luni de la depunerea cererii de executare nu se face niciun act de executare, executarea se perima.

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare deschis-prescriere creanta gyandy gyandy Buna ziua. In urma deciziei pronuntate de ICCJ Bucuresti s-a dat hotarare/decizie definitiva si irevocabila prin care debitorii (3) in solidar au de plata o ... (vezi toată discuția)
Executare silita manuelazanoaga manuelazanoaga Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea, care este urmatoarea: Sotul meu a contractat un card de nevoi personale de la BancPost, ... (vezi toată discuția)