Buna ziua as vrea sa stiu cum se caculeaza deducerea personala pentru o persoana care are venit brut de 3000 de lei si are o persoana in intretinere; eu am calculat folosind formula OMFP 1016/2005 si rezultatul este 0 desi conform legii nedepasind 3000 de lei venit brut are dreptul la deducere.; calculul meu:
Conform OMFP 1016/2005 deducerea se acorda persoanelor cu venituri pana la 3000 de lei inclusiv, peste 3000(3001,....) nu se mai acorda deducere. Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit legea. Va multumesc.
In OMFP1016/2005 gasiti atat formula de calcul cat si tabelele cu deduceri personale aplicate.La salar brut 3000 lei da zero din formula, desi spune ca se acorda deducere pana la salarul de 3000 lei.
din acelasi ordin am luat formula si am constatat aceasta neconcordanta si de aceea am postat intrebarea, am crezut ca poate nu am inteles eu. Va multumesc mult si va doresc o zi buna!
Impozitul se rotunjeste la nivelul unitatilor. In acest context, acest mic amanunt semnalat de dvs. nu influenteaza calculul acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Deducere personala
cela04
Daca am lucrat in luna sept. doar 11 zile lucratoare , iar celelalte zile din luna nu am muncit nicaieri, am dreptul la deducerea personala + o persoana in ... (vezi toată discuția)