avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt casatorita de 2 ani si am hotarat sa divortez,nu avem copii impreuna dar as vrea sa stiu daca am drept la apartament.In anul 2009 el a cumparat un apartament ,apartament la care si acum plateste rate lunare insa noi ne-am casatorit in anul 2010. Am drept la acest apartament? Am nevoie de un raspuns urgent

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
alinamirel22, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinamirel22 , utilizator 18:16, 13 Februarie 2012
Nu, nu aveti dreptul la ap. Ati avea drept la o despagubire daca dovediti ca ati contribuit si dvs la plata ratelor sau la imbunatatiri
Multumesc pt raspuns! In cazul acesta,neavand nimic de impartit,bunuri sau copii, credeti ca este nevoie sa imi iau un avocat pt procesul de divort?
Apartamentul a fost dobandit inaintea casatoriei, prin urmare, acesta este un bun propriu al sotului dumneavoastra si nu poate fi supus partajarii.

Daca ati constribuit cu sume de bani la plata ratelor sau ati efectuat acte de administrare sau de conservare care sa conduca la sporirea valorii imobilui, aveti un drept de creanta, care poate fi valorificat.

Este aplicabil, insa , termenul general de prescriptie , de trei ani.

Asadar, fata de imprejurarea ca prescriptia intre soti nu curge , ci este suspendata, aveti suficient timp pentru a solicita instantei de judecata sa constate dreptul de creanta al dumneavoastra, sa stabilieasca intinderea acestuia .

Sotul dumneavoastra va fi obligat, in temeiul hotararii judecatoresti, sa va remita dumneavoastra suma de bani corelativa acestui drept, de vreme ce imobilul ii apartine, insa de-a lungul casniciei s-au platit ratele .


Succes.
Nu e necesar. Daca nu va descurcati cu cererea , puteti ruga un avocat sa v-o redacteze. Sotul e de acord cu divortul ? Daca e de acord, puteti merge la starea civila sau notar
Multumesc mult pt raspunsuri! El nu este de acord! Am facut eu o cerere dupa modelele gasite pe net sper sa fie buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata inaintea casatoriei lucia neacsu lucia neacsu Buna ziua, as dori sa ma consiliati intr-o problema si anume: Am cumparat o casa inainte cu un an de la casatorie, prin credit ipotecar. Nefiind ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)