Am un baietel de 10 luni, m-am intors la serviciu, dar vreau sa imi suspend din nou activitatea. In modificarea OUG 148/2005 se prevede: "pot beneficia de prevederile (...) si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi". Intrebarea mea este: eu mai beneficiez de procentul de 85% daca ma suspend din nou? Oricum legea da posibilitatea reinceperii activitatii si apoi suspendarii pana implineste copilul 2 ani de ori cate ori vrei.
Si eu sunt in aceeasi situatie, fetita mea are 11 luni si am fost nevoita sa ma intorc la serervici, nu am intrat de loc in concediu, am luat doar cele 126 zile. Sa inteleg ca daca vreau sa beneficiez de cei 85% trebuie sa intru pana in decembrie 2008 in concediu de crestere a copilului?
Puteti sa beneficiati de acest procent si dupa, intrucat legea prevede doua posibilitati :
1. pentru cele care intra in CIC dupa 01 ianuarie 2009, cuantumul indemnizatiei este de 600 lei sau ,optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni
2. Actul normativ mai stabileste ca si persoanele care se vor afla in plata la data intrarii in vigoare a legii vor beneficia de aceste prevederi.
Mie mi se pare ca textul de lege lasa loc de interpretare, in sensul ca se refera la persoanele care intra in acel concediu dupa intrarea in vigoare si la persoanele care se afla deja in concediu, cu plata celor 600 de lei. Nu se refera la situatia in care mama si-a reluat activitatea si ar dori sa se suspende din nou. Intr-adevar, eu vad lucrurile la fel ca dvs, insa e posibil ca dir. muncii sa interpreteze altfel. Si, pana la instanta...
Multumesc pentru raspuns, eu vreau sa stiu sigur daca asa se va aplica legea doarece de la 1 ianuarie as vrea sa raman accasa cu fetita daca se dau cei 85%. Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca daca doresc sa intru de la 1 ianuarie in concediu trebuie sa optez pentru una din cele 2 ori 600 ori 85%. La mine ultimele 12 luni sun undeva inainte de a naste si dupa ce am nascut cand am revenit la servici, cred ca asa se va calcula?