Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% se calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, chiar si sumele din inchirieri proprietati cu conditia ca din aceste sume sa se plateasca impozitul aferent! Mama mea are o gars in chirie si platim lunar impozit pe venit .
1. Avand in vedere ca mama se afla in intretinerea mea din motive medicale pot face ceva sa beneficiez de cei 85%din suma aferenta chiriei?
2. Sau ar fi tardiv sa trecem garsoniera pe numele meu in conditiile in care copilul meu se va naste in luna februarie?
Va multumesc !
Mama dv ar putea sa va "vanda” dv garsoniera. Daca sunteti unicul copil ar putea sa va doneze aceasta garsoniera (scriu despre unic copil deoarece altfel pot exista nemultumiri ale fratilor dv...).
Ideea este ca nu merita: va costa prea mult in raport de suma mica pe care o veti primi la concediul pt cresterea copilului (nu mai sunt nici doua luni pana la momentul nasterii – pt atatea zile nu cred ca merita).
Asa vad lucrurile, dar asteptati un sfat profesionist...
Veniturile supuse impozitului pe venit care se iau in calcul la indemnizatia CIC trebuie sa fie venituri de natura profesionala. Chiria respectiva nu se incadreaza in acesta categorie .