avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua

As dori un ajutor vis-a-vis de o informatie. In cazul in care imi depun demisia din functie de executie intr-o firma, conform noului cod al muncii, inteleg ca sunt in preaviz timp de 20 de zile lucratoare. In perioada de preaviz este obligatoriu sa vin 8 ore la serviciu sau pot veni doar 4 ore?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dorel Dulau , Consilier juridic 11:42, 13 Februarie 2012
Articolul 81 din Codul Muncii reglementeaza "Demisia". Daca sunteti personal de executie aveti un preaviz de maxim 20 zile si aveti obligatia de a veni la serviciu in mod normal, adica 8 ore pe zi. Ceea ce spuneti dvs. referitor la posibilitatea de a veni la serviciu 4 ore/zi, este posibil doar daca este prevazut in contractul colectiv la nivelul unitatii dvs.., ceea ce ma indoiesc. Asta in primul rand pentru ca v-ati dat demisia si nu vi s-a redus postul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urtimudo urtimudo Buna ziua, Sunt angajat pe o perioada determinatasi mi-am inaintat demisia la zi pentru a ma putea angaja la un alt loc de munca.patronul spune ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu preavizul in cazul demisiei? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Este obligatoriu preavizul in cazul demisiei? daca in contractul de munca este prevazut preaviz de 15 zile? Poate sa-mi faca ceva daca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Demisie kenzokent kenzokent Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia si vreau sa stiu unele detalii, si daca s-a mai schimbat ceva: Perioada de preaviz este de 20 zile, unde esti ... (vezi toată discuția)