avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Spor vechime salariat in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Spor vechime salariat in sistemul bugetar

Buna ziua,
Sunt salariata in sistemul bugetar, incadrat in functia de inspector, cls.I, grad profesional asistent, gradatia 5, clasa de salarizare 43 si in cursul lunii ianuarie 2011 am facut 20 de ani vechime in munca. Sporul de vechime aplicat cu 01 februarie a fost de 25 % dar acum am fost anuntata ca s-a aplicat gresit deoarece conform prevederilor legale in vigoare acesta este de 22,5% urmand a mi se opri diferenta necuvenita. V-as ruga sa-mi spuneti care este punctul dumneavoastra de vedere in privinta procentului pentru sporul de vechime deoarece nu mi se pare echitabil, in situatia in care ar fi corect 22,5%, ca unii sa aiba pentru aceeasi vechime 25% si altii 22,5% doar ca au avut ghinionul sa faca peste 20 de ani in 2011. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: livache12 , utilizator 11:44, 10 Aprilie 2012
Tanjiani a scris:
Atata timp cat CEDO a decis ca taierea salariilor cu 25% a fost "legala" (...)

:) CEDO, avand in vedere contextul, este Curtea Europeana a Drepturilor Omului, nu Curtea Constitutionala a Romaniei.
nu inteleg cum a fost calculata gradatia (sporul de vechime) la 22.5% ? ...care este modalitatea de calcul ?
-din cate sunt specificate in normele meth pt L 285/2010, se aplica doar o crestere de 2.5% ! de unde a ajuns angajatorul la 22.5%...?

~~~~~~~~~~~~~

...scuze....cred ca am interpretat gresit....expunerea lui BancuA...!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă spor de vechime iulia32 iulia32 Bună ziua, Am următoarea problemă: Lucrez într-o instituție bugetară și am vechimea în muncă de 19 ani și 10 luni, iar sporul de 20 %. Din ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime in munca - gradatii, procente, legislatie oanaportar oanaportar - Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma lamuriti in legatura cu calculul sporului de vechime in munca pentru personalul contractual dintr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Salarizarea unui functionar public nou incadrat tamasjolan tamasjolan In cazul unui f.p. nou incadrat cum se stabileste cuntumul sporului de vechime conform Legii 285 /2010 ? Exp. In cazul in care beneficieaza de o vechime ... (vezi toată discuția)