avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime în muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime în muncã

Bună ziua,
Am un angajat care a avut contract de asigurat conf.Legii 19/2000, pe o perioada de 1 an.
Întrebarea mea este, dacă această perioadă este considerată vechime în muncă pentru acordarea sporului de vechime/
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 13 Februarie 2012
Parerea mea e ca nu poate fi considerata vechime in munca, dar este stagiu de cotizare.
Nu este considerata vechime in munca perioada in care a avut contract de asigurare .. aceasta perioada constituie stagiu de cotizare care se ia in considerare la pensie .... potrivit Codului Muncii, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi privind vechimea in munca, conferite de contractul de asigurari sociale MarilenaVlad MarilenaVlad Buna ziua! Am urmatoarea speta: O persoana nou-incadrata a avut încheiat cu DGMPS un contract de asigurari sociale in perioada 1999-2001.Potrivit ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj liana istrate liana istrate perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)