avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce facem cu marfa consignantului ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce facem cu marfa consignantului ?

intr-un contract de consignatie , consignantul nu-si mai ridica marfurile din depozitul consignatarului . contractul a expirat , marfurile nu s-au vandut , proprietarul nu le mai ia , nu raspunde somatiilor ....
ce facem ?
Cel mai recent răspuns: rival , utilizator 07:00, 12 Noiembrie 2008
ENGFULL a scris:

intr-un contract de consignatie , consignantul nu-si mai ridica marfurile din depozitul consignatarului . contractul a expirat , marfurile nu s-au vandut , proprietarul nu le mai ia , nu raspunde somatiilor ....
ce facem ?

Incercati sa-i explicati, ca de la expirarea contractului, curg cheltuieli de depozitare, pana vine si ridica produsele. In concluzie, nu aveti ce vace, le tineti depozitate si atat.
tocmai ca nu mai vreau sa le tin depozitate , am nevoie de spatiu .....
am facut notificari sa le ridice , cu amenintarea calculului de taxe de depozitare .... nimic .....
o ofeta reala urmata de consemnatiune .............. nu stiu.... a facut cineva ceva de genul ?
nu pot fi obligat la nesfarsit sa le tin in depozit ........
ENGFULL a scris:

tocmai ca nu mai vreau sa le tin depozitate , am nevoie de spatiu .....
am facut notificari sa le ridice , cu amenintarea calculului de taxe de depozitare .... nimic .....
o ofeta reala urmata de consemnatiune .............. nu stiu.... a facut cineva ceva de genul ?
nu pot fi obligat la nesfarsit sa le tin in depozit ........

angajeaza un avocat.
E doar o idee, dar daca aveti dovada ca l-ati notificat si ca i-ati calculat taxe de depozitare chemati-l in judecata pt a obtine bunurile in patrimoniul dv (al firmei) in contul valorii taxelor pe care ar trebui sa vi le achite. Intrebati un avocat, dar poate ca puteti aplica regulile contractului de vanzare cumparare – mai ales daca e stipulat in contractul de consignatie un termen pana la care veti incerca sa vindeti respectivele bunuri: daca nu si-a respectat termenul de primire a bunurilor (inapoi)...
Sau, pt ca tot ii stiti adresa, incarcati bunurile si i le duceti la usa – avand grija sa aveti martori pt aceasta – eventual chiar politistul de proximitate din zona respectiva (desi nu stiu cat ar accepta acesta, dar treaba lui e sa medieze eventualele conflicte intervenite intre cetatenii din zona arondata).
Zic si eu... Din una in alta, poate gasiti rezolvarea.
Am si eu o problema oarecum asemanatoare, desi nu e vorba de consignatie. Detin un spatiu comercial ca persoana fizica, spatiu pe care l-am inchiriat acum cca doi ani unei firme care comercializeaza scutere, ATV-uri, accesorii. Timp de un an am primit chiria cu mari intarzieri, pana cand, catre sfarsitul lui 2007 de comun acord (si amiabil) am stabilit rezilierea contractului. Rezilierea am obtinut-o cu dificultate, eu fiind interesat sa nu mai platesc impozit la finante, atat timp cat nu mai primeam chirie. Tot pe cale amiabila, dat fiind ca proprietarul vehiculelor nu avea unde sa le duca, am convenit sa le pastrez in curtea adiacenta acestui spatiu pe o perioada de 30-60 zile, pt. o chirie mult redusa, dar nu chiar nesemnificativa. De atunci am purtat cateva convorbiri cu persoana respectiva care imi spunea de fiecare data ca va plati la zi si isi va ridica marfurile. Acestea ocupa spatiu important atat in curte (cca 20-25 de vehicule) cat si intr-o anexa depozit cu diverse piese, accesorii. In prezent vehiculele sunt deteriorate fizic de ploaie si intemperii (pacat de ele, mare parte erau noi) fiind practic bunuri abandonate. Nu stiu cum sa procedez ca sa-mi recuperez chiria convenita, pe care nu o contesta persoana respectiva, dar pentru care nu exista un contract sau inscris ulterior primului contract de inchiriere. Pe de alta parte nu stiu cum pot sa-mi eliberez curtea, deoarece nici daca as vrea nu as putea sa incarc marfurile si sa ma plimb cu ele prin Bucuresti, sediul fostului chirias fiind un simplu apartament de bloc.
Daca aveti vreo sugestie, alta decat notificarea, v-as fi recunoscator. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)