avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelãmurire - servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelãmurire - servitute de trecere

Buna seara. Am o intrebare si daca se poate va rog sa ma lamuriti. Am un teren extravilan, primit in urma succesiunii dupa parinti, dar intr-o parte mai sunt 2 parcele mai mici , una de 579 mp si una de698 mp, care apartin unor nepoti si care nu au avut acte de proprietar pe ele. Acum s-au facut , in urma succesiunii. nu au cale de acces, si am hotarat sa face o servitute ca sa poata si ei intra la parcelele lor. as vrea sa intreb, daca pot sa le cer nepotilor sa-mi plateasca terenul care tine loc de drum, inspre loturile lor, tinand cont ca este vb de o suprafata de 675 mp.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:29, 14 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult.
Dreptul de servitute, dezmembramant al dreptului de proprietate, va fi exercitat de catre proprietarul fondului dominant printr-un loc in care ar aduce o atingere minima proprietarului fondului aservit, fiind stabilita o obligatie de despagubire pentru posesia si folosinta exercitate de catre detentorul precar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Despre servitute molul molul Buna tutuor intrebare 7 frati fac un partaj voluntar iar 5 dintre ei iau loturi la drumul de acces iar ptr cei 2 din spate cei 5 se obliga sa acorde drum ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)