avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii

buna ziua, va retin atentia cu cateva nelamuriri:
1. ce este un contract de prestari servicii? (eventual un model)
2. ce este conventia civila?
3. in ce conditii o unitate (scoala), care nu are aprobat in statul de funcii un post, poate incheia pe o perioada determinata un asemenea contract, plata facandu-se nu din fondul de cheltuieli de personal ci din cheltuieli materiale.

cu respect!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 14 Februarie 2012
aici gasiti modele pt. toate tipurile de contracte..
[ link extern ]

nu este corect sa se plateasca din fond de cheltuieli materiale,oricum cheltuielile cu prestari servici sau conventii civile se trec pe alte conturi,chiar si la o o scoala.
@ Hercule36

Contractul de prestari servicii sau conventia de prestari servicii sunt „nişte înţelegeri între persoane fizice şi juridice, bazate pe prevederile Codului civil, care permit celor dintâi să presteze servicii remunerate.
Disputele create în jurul convenţiilor civile au fost generate de faptul că aceste convenţii erau văzute de către organele de control în domeniul muncii ca fiind forma mascată a unui contract de muncă. Drept pentru care, s-a încercat în permanenţă delimitarea lor, prin găsirea acelor criterii pe baza cărora să se poată face diferenţa: când ar trebui să existe un contract de muncă şi când este suficientă o convenţie civilă/contract de prestari servicii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata contract civil de prestari servicii egrindeanu egrindeanu Lucrez intr-o unitate bugetară si directorul meu încheie contract civil de prestari servicii cu o persoana fizică de 2 ani . Mă întreb dacă nu este o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila?! silviacatalina silviacatalina colaborez de ceva timp cu o firma care se ocupa de cercetare de piata(sondaje)si am semnat cu ei o conventie civila,dar de curand am inceput colaborare si cu ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)