colaborez de ceva timp cu o firma care se ocupa de cercetare de piata(sondaje)si am semnat cu ei o conventie civila,dar de curand am inceput colaborare si cu alta firma care insa mi-a cerut sa semnez cate o conventie civila dupa fiecare proiect realizat..adica in decursul unei luni sa semnez vreo 3-4 conventii...mie nu mi se pare normal acest lucru...imi explica va rog cineva ce reprezinta de fapt aceasta conventie civila?si daca urmeaza sa intru in CO de maternitate mai am dreptul sa prestez servicii in baza acestei conventii civile?
In afara faptului ca, normal ar fi ca, semnarea conventiei sa fie inainte de finalizarea contractului, nr acestora nu conteaza. Dar,.... acestea nu va confera dreptul la CO si nici nu daca aveti condediu medical sau de maternitate.
Dupa intrarea in CIC, nu mai aveti voie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit ... in caz contrar, plata indemnizatiei se suspenda.
Convenţiile civile de prestări servicii sunt, aşa cum le spune şi numele, „nişte înţelegeri între persoane fizice şi juridice, bazate pe prevederile Codului civil, care permit celor dintâi să presteze servicii remunerate.