avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitor in uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitor in uscatorie

-spuneti-mi va rog este posibil ca in uscatorie sa se monteze repartitor si sa fie platit de 3 persoane ( care il folosesc ) din 10 si acest lucru doar pe perioada iernii? pentru aceasta hotarare pe scara trebuie semnatura cu acordul tuturor locatarilor sau este de ajuns jumatate plus unu?
- este posibil sa se inchida caldura in uscator fara acordul tuturor locatarilor de pe scara?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:19, 14 Februarie 2012
Uscatoria este parte comuna ,a carei intretinere revine tuturor proprietarilor
In cazul special mentionat de dvs,daca spatiul este utilizat exclusiv de catre un numar limitat de proprietari ,este temenica si legala masura ca acestia sa suporte si costurile aferente
Costurile sunt aplicate pe perioada iernii evident pentru ca numai in aceasta perioada se asigura caldura
In conditiile in care spatiul comun este utilizat exclusiv de catre un numar limitat de proprietari ,se impune ca reprezentantii asociatiei de proprietari sa analizeze cu responsabilitate situatia si sa dispuna repartizarea costurilor aferente spatiului strict la proprietarii care beneficiaza in fapt de acel spatiu.
Daca uscatoria este folosita numai de 3 persoane, e normal ca acestea sa plateasca caldura din aceasta incapere, deci este normala montarea unui repartitor care sa dea valoarea cotei de caldura care se plateste pentru uscatorie si care valoare sa fie repartizata in plus fata de ce platesc ei pentru apartamente celor 3 proprietari utilizatori exclusivi ai uscatoriei.
In cazul acesta uscatoria trebuie scoasa din ansamblul spatiilor comune a caror caldura o platesc toti proprietarii, micsorandu-se astfel cota acestora pentru spatiile comune.

Daca uscatoria este in folosinta numai anumitor proprietari, in baza a ceea ce v-am spus mai sus, ceilalti proprietari nu au de ce sa ceara oprirea caldurii in aceasta incapere. Aceasta o vor decide numai proprietarii care o folosesc.

Daca uscatoria nu este folosita de cineva anume, inchiderea caldurii in aceasta incapere poate fi decisa si numai de comitetul executiv care sa comunice firmei de calcul, scoaterea de la spatiile comune a acestei incaperi. Proprietarii se pot exprima pentru acest lucru si este suficienta majoritatea simpla.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor cu caldura unui calorifer contorizat dintr-o uscatorie. niros31 niros31 Va salut ! Am si eu de expus o situatie concreta . Avem pe scara blocului o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu repartizarea cheltuielilor de catre administrator GabiToader GabiToader Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua daca administratorul a dispus, fara sa ma anunte, ca din octombrie 2012 sa mi se repartizeze mie cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Caldura pe spatii comune andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pe timpul iernii ce spatii comune trebuie incalzite? La noi in bloc caloriferele de pe paliere sunt ... (vezi toată discuția)