avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai multe CIM cu norma intreaga la angajatori diferiti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai multe CIM cu norma intreaga la angajatori diferiti

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este posibil - asa cum am auzit - ca o persoana sa fie angajata cu CIM cu norma intreaga la doi angajatori diferiti, sau la acelasi angajator.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 14 Februarie 2012
Codul muncii
ART. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
cu completarea ca aceasta reglementare se refera doar la 1 singur contract de munca.
In concluzie puteti avea incheiate 2 CIM cu durata normala.
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Textul de lege nu face nicio referire la durata timpului de munca care poate fi prevazuta in c.i.m. ... prin urmare, este posibila angajarea cu c.i.m. cu norma intreaga la doi angajatori ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
2 cim de 8 ore la 2 angajatori lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Poate avea o persoana 2 contracte individuale de munca a cate 8 ore fiecare la doi angajatori diferiti? Care sunt prevederile legale? O zi ... (vezi toată discuția)