avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transfer roman condamnat in strainatate si computare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Transfer roman condamnat in strainatate si computare pedepse

Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.

Doresc sa stiu daca se poate face 100% computarea pedepselor sa stiu daca se merita sa se faca transferul in Romania pentru continuare pedeapsa.
Cazul meu este urmatorul: roman condamnat in Germania prin 2 sentinte (aceeasi infractiune: falsificare instrumente de plata) la 5 ani de inchisoare
1 sentinta de 2 ani cu suspendare a fost revocata de curand deoarece a doua infractiune a fost savarsita in perioada de suspendare
a 2 -a sentinta este de 3 ani cu executare

In Germania nu se pot computa pedepsele, se calculeaza ca fractiuni din total.

In schimb in Ro conform legii 302/2004 se pot computa pedepsele astfel incat sa se reduca la cea de 3 ani?Cat dureaza aceasta procedura?Dar transferul din urma? Exista corespondent al infractiunii respective la noi?Dar pedepsele sunt recunoscute de romani cele ale instantelor germane sau se convertesc la legile noastre de catre instantele romane? Se da spor recidiva? Se recunosc zilele muncite?Se scade arestul preventiv?

In cazul in care ramane in Germania in 2013 este om liber, nu as dori sa facem transferul sa nu se compute mai apoi pedepsele in Ro si sa elibereze astfel cel putin in 2014.

Va multumesc pentru ajutorul acordat si ma scuzati daca sunt prost informata insa sursele mele sunt nenumarate si tot nu am un raspuns concret la intrebarea mea: Se poate face 100% contopirea pedepselor in Ro sa stiu daca merita sa fac transferul...

Cel mai recent răspuns: anonim25germ , utilizator 15:11, 28 Septembrie 2012
Mentinez ca nu cred ca poate fi abordata legea 59/1934 fiind vorba de uz de carduri false insa paguba in fapta in sine nu este evaluata ca fiind una de ordin grav, bunurile cumparate prin cardurile fasificate fiind asigurate si recuperate o parte.
Se face distinctie intre contopire si computare.
Ar fi recomandabil sa ii angajati avocat in Romania dupa ce se va face transferul persoanei condamnate pentru a fi aparat corespunzator.

Dupa parerea mea era mult mai indicat sa se fi facut o analiza clara de avocat mai inainte de transferare pentru a se intelege exact despre ce este vorba.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
mai bine fatzi 5 ani in germania decat 3 in ro:)parerea mea,,prea rau e in ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Drept penal u.e. laur007 laur007 Buna ziua, am o intrebare destul de delicata :( O cunostinta de-a mea (cetatean roman), a fost condamnata in Germania pentru niste infractiuni, acum executa ... (vezi toată discuția)