avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cazul demisiei trebuie sa platesc zilele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cazul demisiei trebuie sa platesc zilele de concediu?

In cazul in care mi-am dat demisia in luna noiembrie 2008 iar concediul de odihna l-am efectuat integral, cat trebuie sa mi se retina la lichidare pentru concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 6 Noiembrie 2008
Se retine c/val zilelor de concediu de odihna aferente perioadei dintre data incetarii contractului individual de munca si sfarsitul anului calendaristic -31 decembrie 2008, in aplicarea art.140 alin.2 din Codul muncii, care prevede ca, "durata efectivă a concediului de odihnă anual...se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic".
Este vorba de 4 zile de concediu (aferente lunilor noiembrie si decembrie).
Vi se va retine contravaloarea indemnizatiei de CO aferenta celor 4 zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu de odihna? karla_adz karla_adz M-am angajat pe 19 noiembrie 2008 la o firma....am dreptul la concediu de odihna aferent perioadei lucrate pana la sfarsitul anului ( 31.12.2008) ? si daca da ... (vezi toată discuția)
Nou angajata - concediu de odihna? marza_alexa marza_alexa dupa cat timp de la angajare am dreptul la concediu de odihna? mentionez ca sunt incadrata de la sfarsitul lunii decembrie 2008. (vezi toată discuția)
Cum se calculează co Petre3737 Petre3737 Am lucrat tot anul2016 cu salaru minim pe economie iar din 01 2017 am pus demisia (vezi toată discuția)