avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie.

Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de proprietate) este trecut numai unul dintre soti, acesta poate vinde acel imobil fara acordul (instiintarea) celulilat sot?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc mult! Pana vom merge la notar, este bine sa stim cam cum stau lucrurile. Fara lipsa de consideratie va spun ca intr-o alta problema am fost sfatuita prost de un notar si nu as vrea sa se mai repete.
Inca o data va multumesc mult.
sunt convins ca exista cazuri in care notarii dau sfaturi proaste, este imposibil sa nu gresesti.
alegeti-va notarul cu mare grija, eventual consultati cativa notari pana va hotarati asupra unuia, solicitati calcule si opinii din partea tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial ales (separatia de bunuri), inainte de casatorie carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Daca unul din soți detine bunuri mostenite inaintea căsătoriei,sau prin act de vinzare-cumparare cu uzufruct viager(mama a vândut fiului un ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)