avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pausal sau contor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pausal sau contor?

Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza citirilor la contoarele instalate la fiecare calorifer. De curand, majoritatea locatarilor au votat ca vor sa treaca la pausal. Este legal? Daca nu, va rog sa-mi indicati baza legala pentru a nu fi de acord cu decizia. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:37, 17 Februarie 2012
Multumesc frumos!
In fisa de repartizare costuri pe luna ianuarie,apare urmatoarele: dupa ce se aduna unitatile la cele 4 repartitoare apare-consum(unitati)..........127,936, sub care se mai adauga un 65,413, si sub acestea- total unitati 193,349. Deci acest 65,413 se adauga fara a se da vreo explicatie, sau sa se scrie ce reprezinta, etc. Mentionez ca aceste fise sunt executate de firma [EDIT]. Poate cineva sa ma lamureasca?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
elga50, moderator
Simplu!
65,413 reprezinta caldura pe tevile verticale, spatii comune.
Buna seara,ne confruntam cu aceeasi problema ,impartirea facturii RADET, in bloc contorizat 100%,si contract cu firma (care citeste) in derulare.O familie care are consum mai mare a reusit sa convinga si pe alti locatari ca e mai avantajos sa imparta factura in mod pausal -pe suprafata- Pe decembrie fiind destul de cald afara nu am prea deschis caldura .De la firma am primit fluturas cu 170 Ron (consum individual +comun) dar la lista de intretinere au afisat 305Ron prin impartire in mod pausal (ap 3 cam ,o persoana).Deci asta ne nemultumeste si consideram ca si abuz faptul ca ei consuma mai mult dar nu doresc sa si plateasca factura personala ci sa o imparta la comun Precizez faptul ca firma face in continuare citirea deoarece locatarilor le-a venit aceasta idee foarte tarziu -noiembrie-si nu au facut nici un demers de genul reziliere contract firma citire.Astfel incat si eu intreb din nou este legal ca Asociatia sa mi impuna sa platesc ceea ce nu consum? Simt ca "mi se baga mana in buzunar" si nu ca ma desolidarizez de comunitatea in care traiesc Nu stiu de ce dar nu inteleg de ce as fi eu obligat sa particip la risipa altuia Dvs sunteti specialistii, nu cred ca este normal sa ni se impuna aceste sume duble ,triple care reies prin schimbarea sistemului-(pausal vs repartitoare)
In cazul dv. este o lipsa de comunicare totala.
Daca se dorea trecerea de la repartitoare la pausal, trebuia sa se faca o AG in care proprietarii sa-si spuna parerea, desi ar fi fost normal ca cei care nu mai doresc contorizarea sa iasa singuri din sistem, nu sa impuna si celorlalti asta, sa se ia o hotarare generala ca incepand cu data de xx.xx.xxxx se trece la repartizarea in sistem pausal, astfel incat toata lumea sa-si lase caloriferele la maxim si, ca atare, sa plateasca "pe bune" caldura la pausal.
Ceea ce s-a facut in cazul dv. este - cu un termen utilizat in asemenea cazuri - schimbarea regulilor in timpul jocului - dezavantajandu-i pe unii in beneficiul altora.

E bine sa vedeti cine a decis aceasta repartizare. Administratorul in niciun caz nu are voie s-o faca singur, de capu lui.

In acelasi timp, firma, facandu-va calculul, incaseaza un comision pe care asociatia il plateste de pomana, de vreme ce nu ia in considerare acest calcul, impovarand si mai mult factura de la caldura.
Ceva nu e in regula deloc in asociatia dv.!

Celorlalti proprietari, vecini ai dv. le convine o asemenea plata la pausal, ei ce spun?

Alte discuții în legătură

Plata apei pausal elyababau elyababau Buna ziua, Plata apei in sistem pausal inseamna si necontorizarea apei platite, adica indexul ramane acelasi. (vezi toată discuția)
Renuntarea asociatiei la citirea repartitoarelor xciprian xciprian Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, in Berceni intr-un bloc cu 8 etaje, 50 apartamente pe scara, iar in apartament avem montate repartitoare de caldura cu ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)