avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea trebuie exercitata de ambii soti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea trebuie exercitata de ambii soti?

Buna seara, as dori sa stiu daca potrivit noului Cod civil, actiunea in revendicare trebuie intentata in cazul coproprietatii in devalmasie de catre ambii soti? sau se poate ca si la coproprietatea obisnuita, unde potrivit noii reglementari aceasta poate fi introdusa doar de un singur coindivizar.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 14 Februarie 2012
Dupa parerea mea nimic nu poate impiedica introducerea actiunii in revendicare de unul singur indiferent de felul coproprietatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna temeiul de drept material si procesual? Keresztesana Keresztesana Buna ziua sunt administrator la o asociatie de proprietari si am chemat in instanta un proprietar pentru recuperarea debitelor. Deoarece in acte este ... (vezi toată discuția)
Regula unanimitatii in actiunea in revendicare Mihaela Enache Mihaela Enache De lege lata, avand in vedere Cauza Lupas, prin admiterea cererii, cum se pune ea in executare? se restituie bunul reclamantului, desi el nu e unic proprietar? ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Am o mare rugaminte la dumneavoastra.As vrea sa stiu in ce conditii poate interveni renuntarea la judecata daca actiunea in revendicare a fost ... (vezi toată discuția)