buna seara,sunt insarcinata in 8 sapt.,firma la care am lucrat intra in insolventa,eu am anuntat firma in scris cu privire la starea mea.momentan sunt in concediu medical,vreau sa stiu ce se va intampla dupa ce nu voi mai avea concediu??
Ma poate da firma in somaj chiar daca intra in insolventa??
Daca imi iau concediu in continuare firma este obligata sa imi plateasca concediul medical???
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu imi pierd maternitatea.
Daca firma intra in insolv. este obligata sa imi plateasa salarul pe 2 luni pentru care eu am lucrat sau nu mai vad nici un ban???
Va multumesc anticipat
Insolventa nu inseamna faliment si inchiderea firmei. In cadrul procedurii de insolventa se adopta masuri economice, tehnice si organizatorice care pot duce si la reducerea de posturi si concedierea salariatilor. Salariatii concediatii beneficiaza de somaj daca indeplinesc conditiile da stagiu. Daca in timpul somajului aveti concediu medical va trebui sa anuntati agentia in 24 de ore care va suspenda somajul pana la incetarea concediului medical dupa care va fi reluat. Daca sunteti in concediu medical dar ati fost concediata plata se face din fondurile de sanatate. Drepturile salariale trebuiesc achitate cu prioritate fata de alte creante.