avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa- faliment - datorii preluate de catre o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa- faliment - datorii preluate de catre o alta societate

Spuneti-mi, va rog, activele instrainate in cei trei ani anteriori insolventei sau intrarii in faliment, pot face obiectul "recuperarii"...Nu stiu daca ma exprim corect. Cazul concret este acela ca o firma care are de recuperat sume de la o societate ( debitoare), se indreapta asupra creantelor preluate de catre o alta societate (cea care a incheiat un acord de preluari de datorii), obligandu-se sa plateasca datoria societatii debitoare in contul acesteia.
Aceasta, societatea debitoare, prin faptul ca a cesionat datoriile si prin faptul ca poate face dovada platii acestora ( la data intrarii in insolventa) nu mai are datorie.
Exista insa o alta societate care contesta legalitatea operatiunilor. Desi, acestea, sunt legale, in masura in care aceste creante au fost mentionate (contract legalizat) si la notar public si au fost platite cu CEC-uri sau cu alte instrumente de plata (cu sau fara numerar) inaintea intrarii in insolventa .
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 10:07, 15 Februarie 2012
Problema e daca pretul a fost sau nu corect, pretul trebuie sa nu fie derizoriu.
Achitarea creantei sa nu fie facuta preferential in defavoarea altui creditor.
Daca sunt indeplinite aceste conditii nu trebuie sa va faceti probleme.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Insolventa si creantele garantate marss marss Societatea a carui administrator sunt este in reorganizare judiciara cu planul aprobat in luna octombrie 2010.In aceasta luna am facut primele plati conform ... (vezi toată discuția)