Avand multe nemultumiri la locul de munca, am hotarat sa imi dau demisia, desi nu a fost cu acordul societatii. Practic, am lipsit nemotivat, societatea neacceptand demisia mea deoarece nu am stat in preaviz.
Ulterior am primit doua adrese prin care eram convocat la sediul societatii pentru a rezolva situatia dosarului de personal, dar nu m-am prezentat. Intr-un final mi s-a facut lichidarea, dar cu o retinere de bani desi eu nu am adus niciun prejudiciu societatii.
Pe langa asta, nu mi-am primit nici banii pe concediul neefectuat pe aproximativ 12 zile si nici tichetele de masa aferente unei perioade de 2 saptamani. De asemenea, in ultimele aproximativ 4 luni am lucrat zilnic intre 1-3 ore suplimentare zilnic, acestea nefiind platite.
Ar fi un total de 550 lei lichidare, 450 lei concediul neefectuat, 10 tichete de masa la care se adauga orele suplimentare pe care nu stiu sa le calculez. Pot recupera ceva?
Da, se poate recupera ... aveti doua variante care se pot exercita concomitent :
- sesizarea ITM-ului , situatie in care in urma controlului efectuat la angajator se poate constata neplata acestor drepturi si se poate dispune un termen pentru plata acestora ... in cazul in care pana la termenul respectiv angajatorul nu face dovada achitarii acestor drepturi, el poate fi sanctionat de catre ITM.
- actiunea in instanta. Se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare. Prin actiune solicitati obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante, la plata orelor suplimentare, la plata indemnizatiei pentru CO neefectuat etc.
Bonuri masa
emanuel2001
Buna ziua,am o intrebare-un angajator poate sa nu-ti mai acorde tichete de masa daca a promis?Si poate sa nu-ti mai dea salariul cuvenit?
Am lucrat undeva si ... (vezi toată discuția)