avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul pensie de intretinere minor

Buna ziua !
Am o nelămurire în ceea ce priveşte calculul sumei pe care societatea trebuie să o vireze cu titlu de pensie de întreţinere, în sensul că prin Sentinta civila se stabileste "plata unei pensii lunare de întreţinere ...în cotă de 1/4 din veniturile salariale nete, dar nu mai puţin de 1/4 din salariul minim pe economia naţională".
În cazul în care 1/4 din salariul net (respectiv 139,25 ron) este mai mic decât 1/4 din salariul minim brut pe economie , suma virată va fi 1/4 din salariul brut minim pe economie, respectiv 167,50 ron in 2011?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:12, 15 Februarie 2012
Pensia se calculeaza la valoarea venitului net al parintelui, deci la un salariu brut de 700 lei, pensia alimentara va fi de 132,5 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara diana842009 diana842009 buna ziua! stie cineva cat e in momentul de fata pensia alimentara calculata pentru venitul minim pe economie? multumesc. (vezi toată discuția)