avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum anulez un contract de mandat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum anulez un contract de mandat?

Cum anulez un Contract de Mandat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 15 Februarie 2012
Mandatul inceteaza prin revocarea sa de catre mandant
Numai printr-o actiune in instanta se poate constata nulitatea acestui contract ... Pe langa cauzele generale de incetare a contractelor, mandatul inceteaza prin oricare dintre urmatoarele moduri:
a) revocarea sa de catre mandant;
b) renuntarea mandatarului;
c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului.
potrivit art 2031 Cod civil, Mandantul poate revoca oricand mandatul expres sau tacit, indiferent de forma in care contractul de mandat a fost incheiat si chiar daca a fost declarat irevocabil.
Mesajul initial se referea la anulare si nu la revocare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)
Cercetare administrator Antdy Antdy Îmi puteţi spune vă rog care este procedura de cercetare prelabilă a unuia dintre administratorii societăţii. CU ce diferă ea faţă de a unui angajat ... (vezi toată discuția)
Mandatul si contractul individual de munca ElenaLidia ElenaLidia Daca initial am avut contract de mandat la o societate si ulterior am semnat un contract individual de munca la aceeasi societate, in baza carui contract ... (vezi toată discuția)