avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare administrator

Îmi puteţi spune vă rog care este procedura de cercetare prelabilă a unuia dintre administratorii societăţii. CU ce diferă ea faţă de a unui angajat avâand în vedere că el nu are CIM. Eventual să îmi indicaţi cadrul legal care o reglementează.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 25 August 2015
Nu exista cadru legal pentru asa ceva.

Art. 2030 C.civ. - Modurile de încetare
Pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri:
a) revocarea sa de către mandant;
b) renunţarea mandatarului;
c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului.
Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora.


Cauzele generale de încetare a contractelor aplicabile şi contractului de mandat sunt prevăzute de art. 1321 C.civ., si anume : Contractul încetează, în condiţiile legii, prin executare, acordul de voinţă al părţilor, denunţare unilaterală, expirarea termenului, îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiei, imposibilitate fortuită de executare, precum şi din orice alte cauze prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul si contractul individual de munca ElenaLidia ElenaLidia Daca initial am avut contract de mandat la o societate si ulterior am semnat un contract individual de munca la aceeasi societate, in baza carui contract ... (vezi toată discuția)
Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)