avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mandatul si Contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mandatul si Contractul individual de munca

Daca initial am avut contract de mandat la o societate si ulterior am semnat un contract individual de munca la aceeasi societate, in baza carui contract activez acum? daca in contractul individual de munca nu este nimic spus de incetarea contractului de mandat, contractul individual de munca il anuleaza pe cel de mandat?
Cel mai recent răspuns: ElenaLidia , utilizator 15:54, 5 Aprilie 2012
Incheierea unui c.i.m. nu anuleaza un contract de mandat ... potrivit art.2030 C.civ., pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri:
a) revocarea sa de către mandant;
b) renunțarea mandatarului;
c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului. Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activități cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfășurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunțare al părților ori al moștenitorilor acestora.

Societatea este S.A sau SRL ori alt tip de societate?
este SRL. pot sa activez in acest SRL cu contract de mandat si CIM pe acelasi post? cim a fost semnat dupa o luna de la semnarea mandatului.
Se poate cumula veniturile realizate in baza ambelor contracte ... nu exista nicio interdictie in acest sens.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare administrator Antdy Antdy Îmi puteţi spune vă rog care este procedura de cercetare prelabilă a unuia dintre administratorii societăţii. CU ce diferă ea faţă de a unui angajat ... (vezi toată discuția)
Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)