avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cu ocazia revizuirii pensiei am constatat ca decizia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cu ocazia revizuirii pensiei am constatat ca decizia initiala este gresita, o mai pot contesta?

As dori sa aflu opinia dvs in legatura cu urmatoarea situatie: sunt ofiter militar in rezerva si odata cu nebunia revizuirii pensiilor am realizat ca vechea decizie de pensionare pe care o aveam nu era intocmita corect. Imi recunosc greseala si indolenta de la vremea respectiva de a nu o verifica si de a nu o contesta , dar alte vremuri , alte venituri si uite ca n-am dat importanta. Greseala consta in nerespectarea perioadelor in care am desfasurat activitati in locurile de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei in vigoare la acea data ,legislatie care-mi acorda o majorare de 100% ptr gr I .Noua decizie de revizuire corecteaza aceasta greseala dar datorita schimbarii legislatiei( ptr gr I se acorda doar 50%) cuantumul pensiei a fost diminuat. Obligatoriu voi contesta decizia de revizuire (ptr ca implica mult mai multe decat o diminuare a pensiei).Intrebarea este daca pot sa cer , retroactiv, banii care mi se cuveneau daca prima decizie ar fi fost intocmita corect in conditiile in care eu nu am contestat-o la vremea respectiva dar pe care ei au invalidat-o recunoscand eroarea comisa prin datele din noua decizie. Multumesc anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:21, 18 Februarie 2012
revizuirea se va face cu data depunerii plangerii la judecatorie/tribunal
Ati enuntat multe semne de intrebare: revizuire, greseala si recunoasterea ei, grupe de munca, invalidare ...
Contestatia este o procedura obligatorie.
Sunteti in termenul de depunere a acesteia (30 zile de la comunicare) ?
Da, sunt in termenul de 30 de zile la cea de-a treia decizie de revizuire(v-am spus ca e o adevarata nebunie).Ca sa fiu mai exact,din dec 2011 si pana acum am primit 3 decizii, primele doua contestate fara un raspuns concret din partea MAPN ci doar o noua decizie in care se mai adauga cativa leuti de fiecare data!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ContSters130441, utilizator
Cand spuneti "vechea decizie" va referiti la prima decizie de pensie, emisa potrivit Legii nr. 164/2001? Daca da, nu mai sunteti in termen sa faceti nimic referitor la drepturile stabilite prin aceasta. Nu puteti sa solicitati, retroactiv, plata unor drepturi de pensie, tocmai pentru ca nu ati contestat decizia in termenul prevazut de lege. Nu exista temei legal pentru o asemenea solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensie baciuflorentina baciuflorentina sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime ... (vezi toată discuția)