buna ziua! in anul 2008 tatal meu in varsta de 82 de ani mi a instrainat mie si sotului meu singurul bun care il avea respectiv un apartament la un pret care bineinteles nu s a platit dar e specificat in contractul autentificat la notar ca s ar fi platit.Tatal meu e grav bolnav ,fiind incadrat handicap gr 1 chiar si la momentul incheirii contractului.Sotul meu a inceput sa il bata dupa ce s a incheiat ctr de van -cumparare., sens in care am fost nevoita sa plec cu acesta din locuinta acum stand in chirie.Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate ca tatal meu sa anuleze ctr de vanzare cumparare incheiat.Precizez ca tatal meu nu e deplasabil astfel incat si la incheierea ctr notarul a venit acasa acesta fiind grav bolnav.
daca ati fi incheiat un contract de donatie acesta ar fi fost foarte usor de revocat in momentul de fata, dar din pacate nu este cazul .... situatia dvs este foarte trista, sunt sanse minime ca respectivul contract sa poata fi anulat.
tatal dvs are handicap fizic/psihic?
care este formularea exacta din contract cu privire la pret ... "s-a achita anterior autentificarii" sau "s-a achitat in fata notarului instrumentator" sau cum altfel?
s-a achitat in fata notarului bineinteles in mod fictiv. pretul nu s a platit,insa acum tatal meu si cu mine stam in chirie de frica sotului meu care il bate iar acest are o varsta de 86 ani in momentul de fata,este bolnav de parkinson,
Din păcate şansele sunt foarte mici. O astfel de acţiune pe instanţă este destul de costisitoare, se plăteşte o taxă judiciară raportată la valoarea imobilului. Este o situaţie grea şi dacă aveţi posibilităţi materiale ptr promovarea acestui proces, atunci merită să încercaţi indiferent de soluţie, poate instanţa vă da dovadă de compasiune, dincolo de prevederile legale. Angajaţi şi avocat, de obicei experienţa in domeniu ajută.
Tatal dvs. poate solicita declararea simulatiei ,contractul fiind de fapt o donatie.Este un proces f. dificil.Daca tatal are venituri nete mici, poate solicita ajutor public judiciar, inclusiv asistenta juridica gratuita.