avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune in trafic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune in trafic

Buna ziua,
Am fost la o intalnire cu iubita la locul ei de munca fara sa intru in sediu si anume pe trotuarul din fata. Am avut un schimb de replici (cearta), dupa care eu m-am urcat in masina si am plecat.
In trafic, mi-a fost deschisa portiera si am fost luat la bataie de un coleg de-al ei.
Am fost la IML si voi primi in termen de 10 zile certificat medico-legal.
Ma voi duce la politie sa fac o plangere impotriva lui.
Ce trebuie sa mai fac. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care m-a batut si al carui nume nu-l cunosc. Stiu unde lucreaza si ca este coleg cu fosta mea iubita.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:33, 16 Februarie 2012
Dupa ce ati obtinut certificatul medico legal, formulati plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente, pe care o depuneti la politie. Functie de nr. de ingrijiri medicale urmeaza a se stabili si incadrarea juridica corecta a faptei. Procurorul, urmare cercetarilor pe care le va face, va decide daca este sau nu cazul sa fie trimis in judecata.
Au fost de fata si alte persoane la comiterea faptei?Daca da,le puteti indica?Sa nu cumva sa ramaneti doar cu certificatul medico-legal....Atentie mare la plangerea penala,pentru ca daca plangerea dvs.se va solda cu nup ,celalalt ar putea la randul sau sa se indrepte cu plangere penala impotriva dvs.pt denunt calomnios.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Nu ati precizat concret motivul pentru care colegul ex...a inteles sa se manifeste de asemenea factura incat sa va produca leziuni
Pana la judecat mai este ,cale lunga
Pentru inceput,dupa ce intrati in posesia certificatului medico legal,analizati cu responsabilitate si cat mai obiectiv circumstantele in care s-a produs evenimentul,pentru a aprecia la rece,daca a fost sau nu in parte justificata atitudine asi comportamnetul colegului
Daca apreciati ca dvs prin atitudine si comportamnet nu ati initiat si nu ati determinat atitudinea si comportamnetul colegului,formulati plangere la parchetul responsabil teritorial
Procurorul care va fi investit cu autoritatea solutionarii plangerii dvs ,va dispune cercetari in urma corara procurorul de ca zva dispune solutie legal,NUP sau rechizitoriu de trimitere in instanta,pentru competenta solutionare
Nu omiteti ca initierea unei plangeri penale,implica responsabilitate din partea petentului,timp faptic necesar pentru audieri,eventual si pentru solutionare in instanta
Plangerea penala prealabila , prin care este pusa in miscare actiunea penala, trebuie sa fie depusa in termen de doua luni de cand partea vatamata a cunoscut sau putut cunoaste identitatea faptuitorului.

Asadar, va puteti adresa agentilor de politie , pentru a va furniza datele obligatorii pe care le veti mentiona in actul de sesizare.

Partea vatamata isi poate exprima acordul de vointa, cu privire la constituirea de parte civila, chiar prin intermediul plangerii penale prealabile, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.

Raspunderea civila delictuala
este angajata intrucat v-a fost cauzat un prejudiciu, cu intentie, iar acoperirea acestuia este realizata fie in cadrul procesului penal, actiunea civila fiind alaturata celei penale, fie in cadrul unui proces civil.( judecata fiind insa suspendata pana la solutionarea cauzei penale ).

Retragerea plangerii penale prealabile reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala si este incidenta chiar in etapa recursului procesului penal.

Odata exprimata manifestarea de vointa, in sensul retragerii plangerii penale prealabile, nu veti putea reveni asupra optiunii facute, intrucat aceasta conduita este una totala (vizeaza atat latura penala, dar si latura civila a cauzei, definitiva - nu va putea fi modificata si neconditionata ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier maryj maryj Am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni. nu am avut oasele fracturate,decat rani,contuzii,hematom,nu am putut sa merg bine decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la plangerea pentru violare de domiciliu silviaturcu silviaturcu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu formularea unei cereri pentru renuntarea la o plangere formulata pentru violare de domiciliu (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)