avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cum apreciem calitatea de subcontractant?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cum apreciem calitatea de subcontractant?

Intr-o procedura de achizitii publice, cerere de oferta, care are ca obiect furnizare produse, ofertantul nu produce bunurile ci doar le intermediaza, producatorul lor este considerat subcontractant?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:41, 17 Februarie 2012
Art. 45 - (1) Fără a i se diminua răspunderea în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a viitorului contract de achiziţie publică, ofertantul are dreptul de a include în propunerea tehnică posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.
(2) În cazul în care autoritatea contractantă solicită, ofertantul are obligaţia de a preciza partea/părţile din contract pe care urmează să le subcontracteze şi datele de recunoaştere ale subcontractanţilor propuşi.

Asadar, indiferent de relatia comerciala a ofertantului cu producatorul, autoritatea contractanta intra in relatie contractuala doar cu ofertantul daca acesta nu a inclus in Documentatia de atribuire posibilitatea de a subcontracta o parte din contract.

Daca ofernatul doreste sa subcontracteze, acesta trebuie sa solicite prin Documentatia de atribuire intentia de a subcontracta o parte din contract.

Daca autoritatea contractanta nu a solicitat o declaratie pe propria raspundere privind subcontractantii, nu are importanta daca producatorul este sau nu subconractant, iar daca s-a cerut o asemenea declaratie si ofertantul a specificat ca nu are intentia sa subcontracteze, producatorul nu are cum sa fie subcontractant.

Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
bfcoby, utilizator
Producatorul nu poate fi considerat sine die subcontractant. El este doar producator iar ofertantul este furnizor
. Conform art.45 prezentat mai sus de bfcoby, subcontractantul nu poate executa decat o parte din contract, nu tot.
In al doilea rand, ofertantul trebuie sa demonstreze ca poate furniza produsele. Este o practica indoielnica sa spui ca originea produselor pe care le furnizeaza ofertantul in contract este la subcontractant, care la randul lui furnizeaza si el o parte din produse in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare contract furnizare ibitza78 ibitza78 Avem o procedura de atribuire pentru un contract de furnizare. La capacitatea de exercitare a activitatii profesionale am solicitat \\"[i]Avizul de functionare ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Buna ziua, am o procedura in derulare pentru care am achizitionat servicii de consultanta pentru intocmire documentatie, sprijin in evaluare precum si sprijin ... (vezi toată discuția)