avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAND RAMANE DEFINITIVA O HOTARARE JUDECATOREASCA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAND RAMANE DEFINITIVA O HOTARARE JUDECATOREASCA?

O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - PRONUNTARE , 28.02-COMUNICARE CU DREPT DE APEL 30 ZILE , 10.07.2008-NOTIFICANDU-SE DEFINITIVA SI IREVOCABILA. MULTUMESC.
Va multumesc!
Din pacate aceeasi problema am si eu, au refuzat sa-mi faca buletinul pt schimbarea domiciliului deoarece pe hotararea judecatoreasca scrie doar DEFINITIVA nu si IREVOCABILA, desi imediat ce-am divortat mi-am schimbat buletinul si nu au fost probleme...Ce-ar trebui sa fac in aceasta situatie?
In ce an ati divortat dvs.?
Pana in 1993 cand s-a reintrodus apelul in sistemul cailor de atac, hotararea neatacata cu recurs era definitiva si... atat.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
Am divortat in anul 2000 in localitatea Racari, Dambovita. Dar ma intreb, functionarii de acolo nu stiau cum trebuie sa se incheie o hotarare judecatoreasca? Nu aveau habar ca trebuie sa fie si IREVOCABILA? Si acum daca nu scrie ce se poate intampla, o poate ataca fostul sot? Nu pot sa inteleg insemnantatea acestui cuvant!?! Cu ce ma incurca lipsa acestuia?
Va mai pune pe un drum (sau doua) la Racari unde va trebuie:

1. o cerere de eliberare x (cate vreti) copii legalizate cu mentiunea definitiva si irevocabila dupa sentinta nr... pronuntata la .. in dosarul ...
2. taxa de timbru 2 lei (pentru fiecare exemplar pe care il doriti)
3. timbru judiciar 0,15 lei (pt fiecare exemplar).
4 sentinta in cate copii doriti

Nu cunosc "bucataria" de la Racari. Nu stiu daca vi se vor elibera pe loc sau peste cateva zile.



Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)