avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAND RAMANE DEFINITIVA O HOTARARE JUDECATOREASCA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAND RAMANE DEFINITIVA O HOTARARE JUDECATOREASCA?

O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - PRONUNTARE , 28.02-COMUNICARE CU DREPT DE APEL 30 ZILE , 10.07.2008-NOTIFICANDU-SE DEFINITIVA SI IREVOCABILA. MULTUMESC.
GabrielaA a scris:

La data cand expira termenul de apel. Dvs. puteti legaliza si dupa 2 ani.



am si eu o intrebare, nu prea inteleg de aici ce acte o sa mi sa se elibereze dupa divort.
am divortat pe 09.06.2010, la a doua infatisare, am fost ambi parteneri de acord cu divortul. din pacate nu am stiut ca trebuie sa mi sa se elibereze vreun act care sa ateste asta. ce act si de unde pot sa il scot pentru a ma putea recasatorii?
Sentinta de divort se comunica partilor, iar de la comunicare curge termenul de apel de 30 de zile.
Dupa expirarea termenului de apel, sentinta se legalizeaza ( evident la cererea dvs.)
Pentru legalizare aveti mai sus toate datele necesare.
Cu sentinta de divort legalizata mergeti la Serviciul de Stare Civila pentru a se efectua mentiunea pe certificatul dvs.de casatorie in sensul desfacerii casatoriei prin sent.nr. x din data x a judecatoriei. x.
Dupa aceea puteti incheia o noua casatorie.
am si eu o intrebare, am o sentinta de divort cu doua capete de cerere: 1. divort; 2- incredintare minor,,,, in sentinta initiala a castigat minorul mama, tatal a facut apel, insa procesul dureaza de ceva vreme, iar tatal vrea sa se casatoreasca. apelul va fi definitiv si irevocabil sau urmeaza si alta cale de atac la prnuntarea apelului?
Hotararea instantei de apel este definitiva de la data pronuntarii insa nu si irevocabila, pentru ca poate fi atacata cu recurs in termen 30 de zile de la comunicare.
Daca nici una dintre parti nu va formula recurs in termenul mai sus aratat, va deveni si irevocabila prin nerecurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)