avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actul de donatie se poate ataca in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actul de donatie se poate ataca in instanta?

Actul de vanzare-cumparare al locuintei dateaza din 1992,incheiat de propietar si ICRAL.la solicitarea propietarului adresata Administratiei Fiscale zonale,pentru eliberarea unei adeverinte fiscale(pt.cadastru si intabulare) in luna noembrie 2008.a avut surpriza sa afele ca propietatea fusese "dobindita"de o ruda decdata in 1996,in urma unui act de donatie din anul1992,intra in vigoare anul acesta,act despre care propietarul nu are cunostinta si pe care nu la semnat.Rolul pt.aceasta locuinta fiind schimbat,la actuala adresa figurand ca propietar,ruda decedata.
CE SE POATE FACE IN ACEASTA PRIVINTA?
Cel mai recent răspuns: katalin1410 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2008
Ca orice act juridic si donatia poate fi atacata in instanta, numai cva in situatia expusa nmu se poate invoica decit un motiv de nulitate absoluta, dat fiind adata actului cit si vcalitatea partii care solicita nulitatea.
SCUZATI mai pe romaneste? va rog
Asa cum a spus si domnul avocat, se poate contesta pe cale judecatoreasca, invocand nulitate absoluta.Sfatul meu este sa consultati un avocat, care v-a poate da informatiile si sprijinul de care aveti nevoie.Mult succes.
=D>multumesc foarte mult asa am sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie svixer svixer Buna ziua , inainte sa postez intrebarea o sa prezint o scurta istorie ..!In anul 2005 am primit un apartament printr-un contract de donatie in care ... (vezi toată discuția)
Acte notariat caradis caradis Buna ziua. Exista posibilitatea daca arat negru pe alb unui notar ca a facut o greseala acesta sa revoce actul incheiat si anume supliment la certificat de ... (vezi toată discuția)
Dovada versus act de proprietate ramona1978 ramona1978 Buna ziua, O speta pe care nu o deslusesc si am nevoie de ajutor. In anul 1992 bunicul meu a cumparat o bucata de teren da la o persoana care actualmente este ... (vezi toată discuția)