avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada versus act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada versus act de proprietate

Buna ziua,
O speta pe care nu o deslusesc si am nevoie de ajutor. In anul 1992 bunicul meu a cumparat o bucata de teren da la o persoana care actualmente este decedata intocmindu-se o dovada de mana cu semnaturi, și martori ulterior in aceeasi perioada fiind si timbrata prin notariat. aceasta bucata de teren repezinta contavaloarea unor munci prestate de familie la persoana care ne-a vandut-o. Din anul 1992 și pana in prezent nu am fost deranjati de nimneni folosind tereneul nemarginit insa acum unul din mostenitorii defunctei care si-a însușit terenul in urma partajului succesoral efectuat în anul 2003 dat printr-o sentinta civila. la dosarul de partaj sunt depuse diverse acte marturii ale unor martori care se certifca munca rudelor mele la acea casa și faptul ca le-a vandut acel teren in schimbul prestatiei,. fiind calculata și valoarea prestatiei. insa atunci nmu sa prea tinut cont de asa ceva . a fost cred o manareala de a mostenitoarei si a avocatei.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a intrain posesia acestui teren .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 15 Septembrie 2014
Daca aveti partajat imobilul puneti gard.
Aveti dreptul conform hotararii judecatoresti.
Se pot ivi insa probleme juridice...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca aveti partajat imobilul puneti gard.
Aveti dreptul conform hotararii judecatoresti.
Se pot ivi insa probleme juridice...

ce drept au? conform cărei hotărâri judecătorești?
Eu una nu inteleg situatia, ce cauta estimata munca lor intr-un partaj din care eu nu inteleg ca ei au fost parte?...
Nu vad vreun drept. NU stim cine a achitat impozitul in tot timpul asta, de ce nu au facut demersuri de cumparare sau schimb sau ce-au facut... sa legitimeze cumva situatia de fapt.
In iunie 1992 bunicul meu a dobandit o bucata de teren de la o persoana pentru diversele munci prestate la casa acesteia, facandu-se o dovada de mana inregistrata si certtificata la primarie. Pe toata aceasta perioada si pana in prezent bunicul a platit impozitul la acest teren. nu sa mai incheiat alt act deoarece persoana care ne-a vandut terenul a decedat, insa acum ne-am trezit pe cap cu una dintre nepoate care a venit sa-si revendice terenul care il aveat trecut in drept de proprietate in urma partajului succesoral incheiat prin instanta de judecata.
Acum suntem in dilema nu stim cum sa procedam sa intram in posesia terenului, noi avand dovada de cumparare certificata si inregistrata, impozitul platit la zi si netulburarea de posesisie din anul 1992 pana in prezent. Mai mentionez ca socrii mei au mers la aceasta individa in acest an ca aceasta a inceput sai tulbure cerandu-le diverse sume de bani spunandu-le ca le vor face acte pe teren dar sa le mai dea si ei ceva bani o suma infirma inchindu-se cu aceasta individa o conventie prin care aceasta se obliga sa efectueze toate documetle specifice vanzarii, insa nici pana in prezent nu afacut nimic dar a venit sa ne spuna ca terenu respectiv il va vinde vecinilor.Nu stiu cum sa procedam .
Multumesc pentru sprijin.
Daca bunicul a platit impozit , inseamna ca exista un rol fiscal pe numele sau. In acest rol fiscal sunt trecute datele acelui teren , suprafata etc. Probabil ca exista si carte funciara , in care sunt inscrisi propietarii. Scoateti toate aceste documente si pe baza lor , discutati cu respectiva , poate asa, daca vede ca aveti acte , reusiti sa va intelegeti.
Cel mai bine e sa mergeti la un notar si sa vedeti cum va puteti rezolva situatia. Consultati un avocat pt. a nu face greseli , care sa va incurce mai rau.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata ! ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunica mea a decedat in anul 1976, iar tatal meu, care a fost unic mostenitor, a decedat in anul 1997. Tatal meu nu a ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme ioan66 ioan66 De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta. Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)