avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada versus act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada versus act de proprietate

Buna ziua,
O speta pe care nu o deslusesc si am nevoie de ajutor. In anul 1992 bunicul meu a cumparat o bucata de teren da la o persoana care actualmente este decedata intocmindu-se o dovada de mana cu semnaturi, și martori ulterior in aceeasi perioada fiind si timbrata prin notariat. aceasta bucata de teren repezinta contavaloarea unor munci prestate de familie la persoana care ne-a vandut-o. Din anul 1992 și pana in prezent nu am fost deranjati de nimneni folosind tereneul nemarginit insa acum unul din mostenitorii defunctei care si-a însușit terenul in urma partajului succesoral efectuat în anul 2003 dat printr-o sentinta civila. la dosarul de partaj sunt depuse diverse acte marturii ale unor martori care se certifca munca rudelor mele la acea casa și faptul ca le-a vandut acel teren in schimbul prestatiei,. fiind calculata și valoarea prestatiei. insa atunci nmu sa prea tinut cont de asa ceva . a fost cred o manareala de a mostenitoarei si a avocatei.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a intrain posesia acestui teren .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 15 Septembrie 2014
Rolul fiscal nu inseamna ca au acte de proprietate, inseamna ca au declarat terenul si pe baza declaratiei au fost impozitati.
Trebuie vazute actel... ca ba actul de mana s-a stampilat la un notariat, ba la primarie... nu putem asa sa ne facem o idee.
Mergeti cu actele la un notar din zona dv. Preferabil si cu un extras sau copie titlu teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata ! ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunica mea a decedat in anul 1976, iar tatal meu, care a fost unic mostenitor, a decedat in anul 1997. Tatal meu nu a ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme ioan66 ioan66 De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta. Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)