avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema vechime in munca!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema vechime in munca!!

As dori sa lamuresc o problema in ceea ce priveste stabilirea vechimii in munca. Lucrez in sistemul bugetar, inainte de a fi angajat la stat am avut incheiat un Contract de Asigurare Sociala la Casa de Pensii contribuind timp de 2 ani la sistemul de pensii. Problema apare in momentul in care mi se stabileste vechimea in institutia in care lucrez. Astfel, cei de la resurse umane mi-au spus ca cei doi ani in care am avut acel contract de asigurare sociala nu mi se iau in considerare ca vechime in munca la acest moment ci doar in momentul in care ma voi pensiona. As dori sa ma lamuriti si pe mine daca aceasta decizie este legala sau nu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:49, 16 Februarie 2012
Este corect ce v-au spus cei de la R.U., perioada in care ati avut contract de asigurare nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare care se ia in considerare la pensie ..
potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Cei doi ani sunt considerati stagiu pentru cotizare si nu vechime in munca.

Din Legea nr. 263/2010:
stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuţii de asigurãri sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individualã de asigurare sau contract de asigurare socialã au datorat şi plãtit contribuţii de asigurãri sociale la sistemul public de pensii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi privind vechimea in munca, conferite de contractul de asigurari sociale MarilenaVlad MarilenaVlad Buna ziua! Am urmatoarea speta: O persoana nou-incadrata a avut încheiat cu DGMPS un contract de asigurari sociale in perioada 1999-2001.Potrivit ... (vezi toată discuția)
Perioada de prelungire- somaj CYBORG CYBORG Buna ziua!Dupa cum spunea ministrul muncii la televizor si dupa cum spune in noua lege a pensiilor, perioada de somaj indemnizat-6 luni- reprezinta vechime in ... (vezi toată discuția)
Concediul medical este vechime in munca? casandram casandram as dori sa stiu daca concedile medicale se adauga ca vechine ori se scad din nr de ani (vezi toată discuția)