avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fii obligat sa imi plateasca pensia alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fii obligat sa imi plateasca pensia alimentara daca lucreaza la negru?

Buna ziua,
Am o mare nelamurire in legatura cu plata pensiei alimentare pentru copil,momentan nu s-a finalizat procesul de divort dar sant putin nelamurita cum imi v-a putea platii fostul sot pensia alimentara pentru baietel daca acesta lucreaza dar lucreaza de doi ani de zile fara contract de munca,va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:13, 16 Februarie 2012
Conform noilor prevederi legale, pensia alimentara se achita, in principiu, in natura. Daca tatal copilului nu este angajat cu forme legale, pensia va fi raportata la venitul minim pe economie.
Deoarece aecsta realizeaza venituri, dar la negru, ar fi mai indicat si mai avantajos pentru copil sa ajungeti la un consens cu el in privinta contributiei la cresterea copilului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru neplata pensiei alimentare maria-emilia maria-emilia ma numesc EMILIA,,sant din orsova,,,am o mare rugamite sant foarte disperata nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc si unde sa mai intreb,,,,am un copil ... (vezi toată discuția)
Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila Laura_77 Laura_77 Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea ... (vezi toată discuția)
Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)