avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitatea in targuri ca II sau PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitatea in targuri ca II sau PFA

Buna ziua,

sunt interesata sa-mi infiintez o pfa sau o II pentru a comercializa marfuri nealimentare in targuri. Am citit despre dosarul cu actele care-mi sunt necesare dar am cateva intrebari :
- am nevoie de chitantier si facturier sau pot functiona si cu o casa de marcat ?
- sa presupunem ca m-am hotarat sa merg la targ la x-ulesti, acolo pur si simplu desfac masa plianta si asez marfa sau am nevoie de aprobari de la primaria din satul respectiv?
- daca as infiinta pfa pe numele tatalui meu, care e pensionar , acesta pierde pensia in favoarea pfa? daca nu pierde pensia e musai sa fie cu mine peste tot pe unde merg , si proprietarul pfa ?

Va multumesc din suflet , am nevoie de lamuriri mai ceva ca un batran de 80 de ani... :">

O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: carmen25 , utilizator 23:33, 1 Martie 2012
1.trebuie sa functionati doar cu casa de marcat, fiscalizare pe cod CAEN 4782 cel mai probabil
2. daca targul de la x_ulesti este unul organizat, da trebuie doar sa va desfaceti masa
3. daca tatal dvs este pensionar (dar nu pe caz de boala) nu va pierde pensia, si nici nu va datora CAS,(doar CASS si impoz 16%) insa in cazul in care dvs veti fi cea care merge prin targuri, piete etc...va trebui sa aveti contract de munca. Este mai indicat sa va faceti dvs PFA.
Ar fi o varianta si IF (intrepr. familiala) ...presupunand ca dvs aveti CIM, in pararlel cu aceasta activitate; scapati de obligatiile create de CIM si nu veti mai datora CAS.
Va multumesc din suflet pentru lamurire , imi este de mare ajutor raspunsul dvs.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert in targuri si oboare andymury andymury Am un SRL, cu obiectul principal de activitate Baruri si alte activitati de comercializare... (cod caen 5630), am certificatul constatator pentru punct de ... (vezi toată discuția)
Avize / procedura vanzare in stand in centru comercial kyotox kyotox Buna ziua, Imi poate spune cineva ce documente sunt necesare pentru a vinde (temporar) produse alimentare (dulciuri, ambalate) intr-un stand dintr-un centru ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4532-vanzari pe internet si direct catre client hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am depus actele pentru a autoriza o interprindere individuala cu codul caen 4532. Doresc sa vand accesorii auto (doar gpsuri) pe internet sau direct ... (vezi toată discuția)