avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pe o nava de croaziera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pe o nava de croaziera

1.Poate o firma din Danemarca sa angajeze direct, fara a fi nevoie sa contacteze o firma de crewing, personal roman pentru o nava de croaziera? (ma refer atat la personal special, respectiv marinari, cat si personal auxiliar, in sistem hotelier, respectiv, barman, bucatar, camerist, etc).
2.Firma angajatoare este obligata in vreun fel fata de statul roman, in sensul virarii catre acesta a contributiilor pentru angajati?Mentionez ca persoanelor li se vor incheia contracte de munca in Danemarca.
3.Angajatii romani sunt obligati sa plateasca si in Romania impozit, CAS, CASS, sau acestea sunt optionale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 16 Februarie 2012
1. Da, poate o firma din Danemarca sa angajeze direct lucratori fara a apela la firme de plasare a fortei de munca ..

2. Nu are nicio obligatie fata de statul roman ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe post bugetari mancipri mancipri Este legal ca intr-o unitate bugetara cu regim hotelier,personalul angajat in urma unui examen, cu o vechime de multi ani de activitate in unitate, (barmani, ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor si impozitelor din strainatate Manole90 Manole90 Buna ziua! Am meseria de marinar fluvial si lucrez in Franta pe o nava cu pavilion belgian. Sunt angajat al unei firme de crewing din Romania, firma care ii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la marinari andreea19772002 andreea19772002 Buna ziua,o intrebare am si eu....Cum se calculeaza pensia alimentara a unui copil care are tatal marinar dar care s-a declarat ca persoana ce nu inregistreaza ... (vezi toată discuția)