avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA IMPORT - taxe vamale, TVA, deducerea TVA-ului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

IMPORT - taxe vamale, TVA, deducerea TVA-ului

Cer sfatul unor profesionisti de pe acest forum! Doresc sa fac import de textile din R.Moldova pentru comercializare. Am mai multe nelamuriri in privinta asta:
1. Ce fel de intreprindere este mai avantajos sa infiintez? S.R.L. vs. I.I.?
2. Daca exista probleme la deducerea (rambursarea) TVA-ului, achitat la vama pentru marfurile importate in Romania?
3. Daca eu am studii superioare in Contabilitate, as putea sa tin singura contabilitatea? Si respectiv,sa semnez documentele contabile?
Va multumesc anticipat!
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: victoriasurdu , utilizator 15:02, 18 Februarie 2012
1. www.avocatnet.ro/content/art...
Aici numai dvs va puteti raspunde nici un profesionist, fie el contabil, consultant financiar jurist etc...nu va poate da un raspuns fundamentat.Trebuie sa ne fie clare cheltuielile si...posibilele venituri (facem import...dar....avem piata de desfacere? care ar fi vanzarile/incasarile lunare? e de durata sau doar e un import de sezon?...etc....).Nu trebuie sa ne lasam influentati de sintagma "Partida Simpla"...omfp 1040 spune pe la art 5, 6 scl..ca se folosesc si alte documente.Deci facand comert obligat completam hartzogaraia aferenta (NIR, Raport de gestiune etc...);
2.Pai tva-ul, in cazul importurilor nu este taxa nerecuperabila? (bine ....noi il "recuperam" prin includerea in costul de achizitie);
3. Conform art. 10 din L 82 eu zic ca da.
Va multumesc pentru raspuns! V-as ruga sa ma indrumati spre baza legala, unde scrie ca TVA de import este o taxa nerecuperabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)
Contabilitate oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum se tine contabilitatea la o sala de jocuri si bar ? (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)