avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

As dori sa aflu cum este mai corect sa inchei un antecontract? De cine trebuie facut: notar, avocat sau de mana?Mentionae ca antecontractul trebuie incheiat pentru a fi prezentat la banca pentru un credit imobiliar. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:02, 10 Noiembrie 2008
Banca solicită antecontractul în faza prealabilă aprobării creditului, deci mi se pare absolut nefiresc să impună forma autentică (formă care înseamnă cheltuieli suplimentare pentru cumpărător).

Pe de altă parte, legea nu impune forma autentică a antecontractului nici ad validitatem, nici ad probationem. Aşa fiind, cerinţa băncii este una absolut abuzivă.

N-ar fi, de altfel, singura. Mai sunt: impunerea unui anume notar, a unei anume societăţi de asigurare şi cîte altele.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabila ca procura? mariapopescu mariapopescu Hartia scrisa de mana intitulata \"delegatie\", scrisa de tata in prezenta unui martor , in care tata ma imputerniceste sa-i ridic pensia de la bancomat si ... (vezi toată discuția)
Suma antecontract apart skinny skinny Buna seara, am facut un antecontract la un apartament, iar acum 3 luni am renegociat pretul verbal, dat fiind caderea pietei, dar nu am modificat ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana GSA GSA In 1994 tata si mama mi-au donat un apartament in Bucuresti printr-un Contract scris de mana. Acest Contract este semnat de inca 2 martori prezenti atunci, de ... (vezi toată discuția)