Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care s-a intepat in conductele de agent termic al blocului inainte de contorul agentului termic al blocului si astfel si-a mai instalat 3 calorifere in apartamentul sau. Nu vrea sa prezinte asociatiei de bloc vreun proiect sau orice fel de autorizatie pentru aceasta actiune de adaugare de calorifere. Daca ce a facut este ilegal,atunci cum i-l putem obliga sa intre in legalitate ? Aceasta bransare a facut-o repede si in forta pentru ca este maistru in domeniu (colterm timisoara) de multi ani. persoana respectiva locuieste la parter.X-(
Eu totusi nu inteleg de ce sustineti ca datorita bransamentului executat inaintea bransamentului comun al blocului a crescut consumul de agent termic. Daca ma convingeti ce legatura au cele doua bransamente separate va dau dreptate sa fiti suparat.
Altfel, povestea seamana cu ,, sa moara si capra vecinului'' .:pleasantry:
Nu cred ca e chiar valabil ,, sa moara si capra vecinului'' .
Adica daca vezi ca cineva fura tu te intorci cu spatele si taci din gura.Dar pierderea respectiva cine o plateste? O platim tot noi ceilalti. A... da' se repartizeaza pe cati sunt bransati la acel cet si nu se observa ca diferenta....e mica . De ce nu suntem, sau sa incercam macar sa fim corecti?Daca ar fura si nu ar pierde nimeni nimic as mai zice ca e valabila chestia cu capra, dar atata timp cat acea pierdere va fi distribuita la plata altor locatari ( nu neaparat din acel bloc) corecti nu sunt de acord.
L-as intreba pe @johnpescar ce face atunci cand vede un hot ca fura un portofel din geanta unui trecator oarecare?
Sigur ca iau atitudine si il iau de guler pe misel. In cazul aratat de initiatorul topicului acel domn este angajat al regiei care distribuie agent termic. Probabil de la firma are aprobare pentru ca altfel nu il acopera nimeni de furt.Faptul ca a facut putin tam-tam pe la sediu si acel angajat a continuat sa consume separat ma face sa cred ca acesta are contract individual daca stiti cu ce se mananca asa ceva.
De fapt, suntem obisnuiti sa vedem lucrurile lucrurile privind distributia agentului termic numai in varianta de monopol al unei singure entitati.Dar daca de exemplu am avea de ales distribuitorul de caldura fiecare proprietar de la intrarea in bloc?. Ma gandesc ca atunci sa vezi ce or sa trebuiasca cei cu centrale proprii sa plateasca inzecit la toti care baga pe acolo caldura pe la subsol.:stunned:
A crescut consumul de agent termic fiindca maistrul are acces la vanele care regleaza debitul de agent termic/ora. De la 4500l/h cat este tehnic suficient pentru 20 de apartamente, printr-o simpla rotire de robinet se mareste debitul. Asa s-a crescut debitul de la 4500l/h la 9100l/h deci automat si costurile.El lucreaza chiar la centrala termica care ne furnizeaza agentul termic. Lui ii convine cu acest debit pt. ca are mai mult flux de agent termic in caloriferele pe care si le-a legat fara nici un proiect. Aici e problema ! Caloriferele pe care si le-a montat in acel spatiu (si-a zidit de-a lungul apartamentului sau , in exterior, o bucatarie lata de 1 metru si ceva si lunga de vreo 7 metri ,au o suprafata radianta cat are un apartament intreg de 2 camere de la noi din bloc. Iar in restul apartamentului are caloriferele la care tevile de cupru de tur-retur sunt turnate in pardosea. Va reamintesc ca sta la parter.Tevile alea de tur -retur betonate pot forma o retea de zeci de metri de conducte. Plata incalzirii o face o parte la bloc si o parte la Calor. Pentru ce instalatie de incalzire are, e normal ca are nevoie si de flux de agent termic! Cresterea fluxului de agent termic l-am descoperit pe contorul din subsol in urma cresterii costurilor noastre la incalzire! Numa' sa nu va enervati cu ce am scris aici ca si administratoarea s-a consultat si stie si ea ce trebuie facut !Asociatia va demara reclamatiile necesare .