avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este numarul de zile de concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este numarul de zile de concediu de odihna acordat personalului din spitalele de psihiatrie?

buna seara ma scuzati ca indrasnesc sa mai pun intrebari desi la unele nu am primit raspunsuri probabil sunt mai pisaloaga cu intrebarile dar mai bine intreb mai detailat daca nu am inteles .Urmatoarea intrebare este ;care este numarul de zile de concediu de odihna acordat personalului din spital de pshiatrie cu toate drepturile si daca au drept sa le reduca pe motiv ca sunt prea multe? VA multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 10:42, 21 Februarie 2012
CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA nr. 455/01 din 19 iulie 2011 la nivel de Grup de Unitati al Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine pe anul 2011 reglementeaza acest aspect.
Astfel,art. ART. 124

(1) Dreptul la concediu de odihnã anual plãtit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnã anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţãri sau limitãri.

ART. 125
(1) Durata minimã a concediului de odihnã anual este de 20 de zile lucrãtoare.
(2) Durata efectivã a concediului de odihnã anual stabilitã prin prezentul contract colectiv de muncã va fi prevãzutã în contractul individual de muncã şi se acordã proporţional cu activitatea prestatã într-un an calendaristic.
(3) Durata efectivã a concediului de odihnã anual se stabileşte pentru fiecare salariat, în funcţie de vechimea în muncã astfel:
a) pentru o vechime de 0-1 an (neîmplinit la data începerii concediului) - 20 de zile lucrãtoare;
b) pentru o vechime de 1-5 ani (neîmpliniţi la data începerii concediului) - 22 de zile lucrãtoare;
c) pentru o vechime de 5-10 ani (neîmpliniţi la data începerii concediului) - 23 de zile lucrãtoare;
d) pentru o vechime de 10-15 ani (neîmpliniţi la data începerii concediului) - 25 de zile lucrãtoare;
e) pentru o vechime de 15-20 ani (neîmpliniţi la data începerii concediului) - 28 de zile lucrãtoare;

f) pentru o vechime de peste 20 de ani - 30 de zile lucrãtoare.
(4) Concediile de odihnã de la alin. (3) pct. b) c) d) e) şi f) se suplimenteazã cu câte 1 zi pentru fiecare 5 ani de vechime în aceeaşi unitate. Beneficiazã de vechime în aceeaşi unitate şi salariaţii trecuţi de la o unitate la alta prin reorganizare, potrivit dispoziţiilor legale.

In plus,daca sunteti personalul sanitar din unitãţi, secţii şi compartimente, cu paturi, de psihiatrie, neuropsihiatrie, neuropsihiatrie pediatricã şi de recuperare neuropsihomotorie,mai beneficiati de inca suplimentar 8 zile de co.(cf. Anexa 5 din acelasi contract)


Deci,in fc. de vechimea dvs.efectiva,puteti beneficia de un co cuprins intre 20-30 de zile lucratoare,plus 8 zile suplimentar pt. psihiatrie si cate 1 zi suplimentar pt. fiecare 5 ani vechime in spital.Nr. de zile astfel stabilit,nu poate fi limitat.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Din raspunsul Ministerului Sanatatii referitor la Comunicatul Federatiei Sanitas emis in data de 07.02.2012 reiese ca acest ccm a expirat la data de 31.12.2011
[ link extern ] /
CCM la nivelul unitatilor subordonate Ministerului Sanatatii este in vigoare, si in baza lui s-au incheiat CCM la nivelul unitatilor sanitare din subordinea Ministerului Sanatatii. Adresa la care se face referire in mesajul de mai sus, este o adresa din luna februarie 2012 si este un punct de vedere al Ministerului Sanatatii! Daca tinem cont de "pacta sunt servanda" si mergem in cuprinsul CCM la nivelul Ministerului Sanatatii, constatam ca acest contract, va fi prelungit de drept pe anul 2012, daca nici una dintre parti nu a denuntat unilateral contractul cu minim 30 de zile inainte de expirare(acest denunt nu s-a intamplat!!!!!!!!!!!!!!). Zilele suplimentare stabilite personalului care lucreaza in cadrul sectiei de psihiatrie va sunt alocate si puteti beneficia de ele, cu o conditie. SA LUCRATI INTR-O UNITATE SANITARA SUBORDONATA MS> SUCCES!!!
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Exisa si posibilitatea ca MInisterul respectiv sa fi denuntat c.c.m. ... iinsa, potrivit Legii nr.40/2011, contractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011. Dupa aceasta data, contractele colective de munca si actele aditionale se vor incheia pe durate stabilite prin legea speciala.

Ministerul Sanatatii nu a denuntat acest contract in termenul legal,asa incat valabilitatea acestuia s-a prelungit pana la 31 dec.2012.
In concluzie,nr. de zile de co este cel reglementat de art.125 si dupa caz,Anexa 5 din acest contract.

Alte discuții în legătură

Buna seara. lucrez in sanatate. am o vechime de 35 de ani de ... balanta05 balanta05 Buna seara. Lucrez in sanatate. Am o vechime de 35 de ani de muncă. Azi am aflat ca la cele 25 de zile co se mai adaugă 7 zile (ce vor rămâne permanent) ... (vezi toată discuția)
Concediu. sandrinamelinda1 sandrinamelinda1 Care este numarul de zile de concediu de odihna care se acorda in institutiile publice privind sanatatea? (vezi toată discuția)
Zile de concediu globulet globulet Sunt asistenta medicala la un spital de stat din BUCURESTI.Pe 1 oct.2009 fac 10 ani de cand lucrez.Odata cu marirea sporului de vechime (15%) nu trebuie sa mi ... (vezi toată discuția)