avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de sentinta judecatoreasca de incredintare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de sentinta judecatoreasca de incredintare pentru a calatori cu copilul in afara tarii?

Am un copil dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este trecut pe numele tatalui. Singura hotarare judecatoreasca pe care o detin, este cea prin care tatal copilului este obligat sa plateasca pensie alimentara.
Nu avem nici o relatie cu tatal copilului de mai bine de 10 ani (de cand copilul avea 5 luni), nu stiu nici un nr de tel al acestuia, nu stiu unde locuieste nici el, nici singura sa ruda in viata, tatal sau.
Vreau sa duc copilul in vacanta in afara tarii si nu stiu cum sa procedez in acest caz.
Este nevoie sa apelez la instanta pentru a-mi incredinta custodia copilului (desi acesta se afla de la nastere numai in grija mea) pentru a calatori cu copilul in afara tarii? Ce altceva se poate face in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: ramibebe , utilizator 17:26, 17 Februarie 2012
Copilul dvs. este unul rezultat din afara casatoriei, prin urmare este necesar sa promovati o actiune prin care sa solicitati sa se stabileasca ca exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina dvs. si de asemenea ca locuinta minorului sa se stabileasca la domiciliul dvs.
Dupa ce veti obtine o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, veti putea proceda la intocmirea formalitatilor necesare eliberarii pasaportului pentru minor si veti putea parasi tara impreuna cu acesta fara a mai avea nevoie de acordul tatalui minorului.
Pana la obtinerea acestei hotarari nu puteti iesi din tara decat cu declaratia de acord a tatalui minorului.
da.trebuie o hotarare de la tribunal pt a scoate din tara minorul.si eu am aceasta problema.dureraza procesul. in 3 luni trebuie sa plec si azi la tribunal la infatisare mi-au spus k trebuia sa fac din timp cererea.acum sper sa se rezolve mai repede.pe 16 martie e urmatorul proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine toate drepturile asupra copilului alindany alindany sint o mama am trait in concubinaj si am un copil tatal l-a recunoscut dar de 4 ani nu mai stiu nimic de el cum pot avea toate drepturile asupra copilului de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului in strainatate - fara hotarare judecatoreasca de incredintare gabriel-o gabriel-o se poate? parintii n-au fost casatoriti (oficial nici nu au avut acelasi domiciliu desi in fapt au locut impreuna doi ani), tatal a recunoscut copilul si a ... (vezi toată discuția)