sint o mama am trait in concubinaj si am un copil tatal l-a recunoscut dar de 4 ani nu mai stiu nimic de el cum pot avea toate drepturile asupra copilului de exemplu sa pot trece granita fara acordul lui
Formulati actiune prin care solicitati ca instanta sa stabileasca:
-ca exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina dvs.,
-locuinta minorului sa fie stabilita la domiciliul dvs.,
-pensia de intretinere in favoarea minorului in functie de venitul realizat de tata sau raportata la venitul minim pe economie , dupa caz.
Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens, legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" , veti putea efectua formalitatile necesare eliberarii pasaportului pentru minor si astfel veti putea iesi din tara fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Puteti adauga inca un capat de cerere, respectiv incuviintarea instantei de a putea pleca in strainatate cu minorul fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Astfel puteti preintampina situatia in care va trebui sa aveti incuviintarea tatalui daca, totusi, judecatorul va decide ca in interesul superior al minorului, autoritatea parinteasca sa se exercite in comun (regula generala din Noul Cod Civil).