avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Evaluare dauna RCA (valoare de nou) incorecta.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Evaluare dauna RCA (valoare de nou) incorecta.

Am avut o tamponare in decembrie 2011 si cel vinovat de tamponare avea rca-ul la [Editat] asigurari. Am fost si am facut o constatare in service [Editat] unde a rezultat ca valorea reparatiei la prima vedere sare 20000 euro , si cei de la daune au facu ei un calcul si au spus ca depaseste (vmd) doar ca nu au tinut cont deloc de valorea foarte mare de nou a masini care a costat in 06.08.2002 peste 165000 euro si de kilometri 114000km .Dansi au listat un anunt cu o masina similara de pe [Editat] care are 364cp (iar a mea are 500cp si clar un pret mai mare) si costa 14000euro .iar valorea maxima de despagubire dupa dansi in ultima noastra conversatie pe mail este: ( Valoarea de nou: 195.883,35 Ron;
Coeficient uzură : 63%;
Valoarea maximă a despăgubirii a fost calculată astfel: Valoarea auto la data daunei Va = VN x (100% - 63%) = 195.883,35 Ron x 0,37 = 72.476,84 Ron, in cazul in care autoturismul se poate repara;
Valoarea maxima de despagubire VMD = 75% x Va = 54.357,63, în cazul în care autoturismul nu se repară )
Cum pot eu sa le cer legal sa-mi demonstreze ca aceasta masina a costat noua sub 50 000 euro noua deoarece din ce au calculat cei de la [Editat} reiese ca a costat sub 50 000euro in timp ce o masina tipul CL 600 BITURBO-500 HP nu a existat sub 150 000 euro la vanzare noua niciodata? multumesc

[Editat moderator: este interzisa afisarea de denumiri societati sau marci de produse - pct. 2.8 din regulamentul de postare]
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Elena Ciobanu , Avocat 21:38, 17 Februarie 2012
daca nu sunteti multumit de valoarea despagubirilor va puteti adresa instantei de judecata si in baza unei expertize a masinii si a daunelor se poate obliga asiguratorul sa va achite mai multi bani. trebuie sa aveti timp, bani de cheltuit si multa rabdare pina la finalizarea procesului.
Trebuie sa le cereti sa va prezinte modalitatea de calcul si cum au indentificat valoarea de nou.
Valoarea de nou nu se ia de pe siteuri de vanzari ci doar din cataloage de specialitate in cazul in care masina este inscrisa intr-un astfel de catalog.
Daca doriti sa fiti si mai ferm... solicitati printr-o adresa catre producator acesta valoare si prezentati raspunsul celor de la societatea de asigurari.
Despagubirile se stabilesc plecand de la valoarea de nou a autoturismului, care poate fi determinata, fie prin pretul pentru tipul repectiv de autoturism mentionat in cataloagele de specialitate (si aici, atentie la tipul autoturismului si la dotarile acestuia mentionate in cartea tehnica, pot fi o serie de ... capcane), fie prin solicitarea unei adrese direct de la producator sau distribuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Autoturism dauna totala heathcliff heathcliff Buna seara, In data de 05.03.2016 am fost implicat intr-un accident rutier din care, printre altele, a rezultat dauna totala a autoturismului pe care il ... (vezi toată discuția)
Dauna totala mercedes vito ContSters271159 ContSters271159 Buna ziua, as dori sa aflu daca suma de 3800 euro + epava(aprox 1000 euro) oferita ca despagubire pentru dauna totala la un Mercedes Vito , an fab 2000, ... (vezi toată discuția)