avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

puteti sa-mi spuneti pana la cati ani se plateste pensia alimentara potrivit noului cod civil? din cate am citit nu este prevazuta nici o varsta limita a copilului.
copilul meu implineste 18 ani in mai si mi s-a cerut de catre serv financiar o declaratie pe proprie raspundere la notariat ca voi continua sa platesc pensia alimentara pana la definitivarea studiilor.
spuneti-mi va rog daca se poate ce inseamna definitivarea studiilor? daca studiaza pana la 35 de ani? nu exista o varsta limita la care inceteaza obligatia de intretinere?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
lord_green2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: lord_green2007 , utilizator 12:23, 17 Februarie 2012
Pensia alimentara se plateste pana la 26 de ani, daca respectivul copil isi continua studiile.
Hotararea judecatoreasca care a stabilit plata pensiei de catre dvs. are termen pana la majoratul copilului. In mod normal, serviciul financiar ar trebui sa sisteze retinerea.
Daca dvs. stiti totusi ca este la scoala, fie solicitati la financiar continuarea retinerii, fie platiti suma direct copilului pastrand dovada platii lunare, pentru cazul in care acesta deschide actiune in instanta si castiga, iar instanta o sa va oblige sa achitati si restantele acumulate dupa majoratul copilului.
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate inceta plata pensiei alimentare??? ral-alexandra ral-alexandra platesc pensie alimentara 25% din venit in data de 8 februarie minorul face 18 ani eu ce trebuie sa fac ca sa nu mi se mai opreasca 25%??? cum inceteaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu intrebare instanta stabileste ca , pensia ... mbmike mbmike Buna ziua, Am si eu intrebare Instanta stabileste ca , pensia de intretinere se plateste pina la 18 pentru un. copil Acum daca el implineste 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)