puteti sa-mi spuneti pana la cati ani se plateste pensia alimentara potrivit noului cod civil? din cate am citit nu este prevazuta nici o varsta limita a copilului.
copilul meu implineste 18 ani in mai si mi s-a cerut de catre serv financiar o declaratie pe proprie raspundere la notariat ca voi continua sa platesc pensia alimentara pana la definitivarea studiilor.
spuneti-mi va rog daca se poate ce inseamna definitivarea studiilor? daca studiaza pana la 35 de ani? nu exista o varsta limita la care inceteaza obligatia de intretinere?
Pensia alimentara se plateste pana la 26 de ani, daca respectivul copil isi continua studiile.
Hotararea judecatoreasca care a stabilit plata pensiei de catre dvs. are termen pana la majoratul copilului. In mod normal, serviciul financiar ar trebui sa sisteze retinerea.
Daca dvs. stiti totusi ca este la scoala, fie solicitati la financiar continuarea retinerii, fie platiti suma direct copilului pastrand dovada platii lunare, pentru cazul in care acesta deschide actiune in instanta si castiga, iar instanta o sa va oblige sa achitati si restantele acumulate dupa majoratul copilului.