avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am platit eu CASS pentru fiul meu intrucat CJAS refuza ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am platit eu CASS pentru fiul meu intrucat CJAS refuza sa incheie contract de asigurare cu el, este corect?

Am platit CASS pentru fiul meu care este persoana fara venit. CJAS [Editat] nu incheie contracte cu asiguratul. Este corect? Daca nu are contract beneficiaza de drepturile legii 95/2007? De ex beneficiaza de plata concediului medical? Daca da unde depune CM? Somerii, spre exemplu, il depun la Casa pensiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:14, 17 Februarie 2012
In baza asigurarii (fiind obligatorie nu incheie contractul decat in cazul in care contributia ar fi platita din activitatile profesionale prestate) are dreptul la servicii medicale. De concediu medical nu beneficiaza deoarece nu presteaza activitate care ar trebui suspendata pe perioada incapacitatii temporare de munca.
@anaplop,

In cf. cu prevederile ART. 2 Ordin Nr. 345 din 8 august 2006

(1) Casele de asigurari de sanatate incheie cu asiguratii aflati in evidenta acestora, direct sau prin angajator, in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, contracte de asigurari sociale de sanatate. Contractele de asigurari sociale de sanatate vor fi incheiate si cu alti asigurati, pe masura luarii acestora in evidenta de casele de asigurari de sanatate.

Normal,ar trebui incheiat un astfel de contract, pt. ca trebuie sa va cunoasteti drepturile si obligatiile care rezulta avand calitatea de asigurat cu plata.
In urma platii contributiei,va putea beneficia doar de servicii medicale , indemnizatiile pentru concedii medicale, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005,nu fac obiectul contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de prenatal daca imi expira contractul temporar? ce as putea face pentru a putea beneficia de prenatal? adelinamaria adelinamaria Buna ziua, In luna septembrie imi va expira contratul temporar de munca, si sunt insarcinata de cateva luni. As dori sa intreb daca nu imi vor prelungi ... (vezi toată discuția)
Exista diferenta dintre a fi angajat la srl sau asigurat din mana alexg2014 alexg2014 Buna ziua, Exista diferenta dintre a fi angajat la SRL sau asigurat din mana ? Stiu ca se poate plati din mana: pensie, somaj, sanatate. Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate BiraAlexandra BiraAlexandra Buna ziua...As vrea sa stiu daca pot beneficia de concediu de maternitate in urmatoarele conditii : Am avut contract determinat de munca pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)